Allegrini Soave DOC 2020 0,75l
Allegrini Soave DOC 2020 0,75l
3 990 Ft
Egységár: 5 320 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Allegrini Soave DOC 2020 0,75l

  • Cikkszám: 605579
3 990 Ft
Egységár: 5 320 Ft / l

A Soave Allegrini abból a vágyból alakult ki, hogy a Valpolicella borok választékát egy friss, kifinomult és kiegyensúlyozott fehérborral gazdagítsa, amely tökéletesen illeszkedik a Vállalat stílusához. A Soave D.O.C. szívében található "Espalier" szőlőültetvényekből származó szőlőből készült.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

Az Allegrini család a 16. század óta vezető szerepet játszott Fumane és Valpolicella Classica történetében, és azóta is örökíti a szőlő- és borkultúrát. Giovanni Allegrini után, Valpolicella újjászületésének hajtóereje az új generációk kezébe került. Allegrini birtokai körülbelül 150 hektáron terülnek el a Valpolicella Classica bölcsőjében. Az egyedülálló szőlőültetvények tekintélyes borokat hoznak, amelyek a cég borkészítési stílusából és a kizárólag birtokon termesztett szőlőből fakadnak.

Részletes leírás

80% Garganega és 20% Chardonnay, melyet kizárólag kézzel szüreteltek Szeptember első felében. Gyengéd préselés után a szőlőt macerálják. Az erjedés acéltartályokban történik. Ezt követően a bor körülbelül 4 hónapig érlelődik acéltartályokban és 2 hónapig palackban. Élénk szalmasárga színű, illatában vadvirágok, jázmin, rózsaszín grapefruit és citrom illata van. Lágy, friss bor, kiegyensúlyozott ásványossággal.

Teljes leírás