Billaud Simon Chablis demis 2018 0,375l
Billaud Simon Chablis demis 2018 0,375l
5 490 Ft
Egységár: 14 838 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Billaud Simon Chablis demis 2018 0,375l

  • Cikkszám: 604895
5 490 Ft
Egységár: 14 838 Ft / l

Chablis egy történelmi kisváros Észak-Franciaország középső részén. Az itt termelt borok különböznek a többi burgundi boroktól: frissebbek, szárazabbak, kevésbé testesek, telt aromájúak. Legtöbbjüket nem hordóban, hanem acéltartályokban érlelik. Billaud Simon Chablis egy tiszta aromatikus élettel teli Chardonnay melyet meghatározó mineralitás jellemez.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

Charles Louis Noël Billaud 1815-ben alapította meg Billaud-Simon pincészetet mikor elültette első tőkéit a Mont de Milieu premier cru területen. Bernard Billaud 1991-ben vette át a domaint, és unokaöccse, Samuel segíti. A pincészet szőlőt birtokol a régió legjobb területein, négy Grands Cru-val, négy Premiers Cru-val, egy Village Chablis-szel és egy Petit Chablis-szal. A pincészet Chablis falutól délre, a Serein folyó mellett található. 2014-ben a domaint a Nuits-Saint-Georges-i Domaine Faiveley vásárolta meg.

Részletes leírás

A 2018 egy kivételes évjárat, kiváló érési potenciálú, ígéretes borok születtek. Fő jellemzőik a rendkívüli ásványosság, a friss és sima karakter, virágos ízjegyek.A borban körte, birsalma, sárgabarack és őszibarack aromái friss citrusos jegyekkel, sóssággal és sziklás ásványokkal párosulnak. Szerkezete olajos és friss, kiemelkedően magas savtartalommal és hosszú lecsengéssel

Teljes leírás