NIkka Coffey Gin 0,7l
NIkka Coffey Gin 0,7l
16 990 Ft
Egységár: 24 271 Ft / l

NIkka Coffey Gin 0,7l

  • Cikkszám: 604001
Szállítható
Elérhető készlet: 5 db
16 990 Ft
Egységár: 24 271 Ft / l

A Coffey Gin komplexitását a 11 kiválasztott növényi anyag és a Coffey technológiával készült párlatok, selymes textúrájának tökéletes egyensúlya biztosítja.

Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás 30.000 Forint kosárérték felett!

Cégről

1918-ban egy fiatal japán férfi, aki a tökéletes whisky készítésére törekedett, egyedül utazott Skóciába, hogy felfedje a whiskykészítés titkát. Ő Masataka Taketsuru, a Nikka Whisky alapítója. 1920-ban Masataka visszatért Japánba skót feleségével, Jessie Robertával (Rita). Még abban az évben összeházasodtak, és Rita úgy döntött, hogy Japánba vándorol, hogy támogassa férje álmát. Miután azonban visszatértek Japánba, Masataka és Rita összetört, amikor rájöttek, hogy a vállalat (Settsu Shuzo), amelybe Masataka fektetett és ami miatt Skóciában tanult, az első világháború utáni recesszió hatására összeomlott. Így fel kellett hagynuk azzal a tervvel, hogy whiskyt gyártsanak Japánban. Eközben egy másik cég, a Kotobukiya Limited (Suntory) keresett valakit, aki le tudná vezetni a whiskygyártást. Mivel akkoriban Masataka volt az egyetlen japán, aki tudta, hogyan kell whiskyt gyártani, 1923-ban Kotobukiya bérelte fel, hogy irányítsa a Yamazaki Lepárló felépítését. Ezzel a projekttel kezdődött minden, és Masataka pedig Japán első valódi whiskyjének előállításának szentelte életét.

Részletes leírás

A négyféle japán citrusféléből (Yuzuból, a Kabosuból, az Amanatsuból és a Shequasarból) eredő, ragyogó és zamatos illatot, a borókabogyó, az angyalgyökér, a koriandermag, a citrom és a narancshéj botanikai összetevői egészíti ki. A végén egy lehelletnyi alma, amely a Nikka történetéhez mélyen kapcsolódó gyümölcs, lecsengésen pedig kellemesen csípős zöld japán Sansho bors fedezhető fel.

Teljes leírás