Adriá Minikit Sferific Texturas

Adriá Minikit Sferific Texturas

44.490 Ft

Nincs készleten.

termékről Eljött végre az otthoni varázslatok ideje! Ebben a csomagban minden megtalálható, amit egy molekuláris gasztronómiával ismerkedő kívánhat. A textúra csak az Ön kreativitásán múlik!Ez a termék nincs raktáron, csak rendelésre kérhető. Felhasználás: Algin: Az Algin különböző fajta barna algából készül, mely a hideg vizekben, Föld különböző részein megtalálható. Calcic-kal keverve reakcióba lép, ezáltal készíthetünk vele különböző „kaviárokat”, azaz apró zselatin gömböcskéket is. Gluco: Kálciumban gazdag anyag, amelyet sűrítéshez használhatunk. Leghatékonyabban hideg folyadékban oldódik. Más por felhasználása esetén a glukóz-t keverjük elsőként. Xantana: Szószok, krémek, levek és levesek alapanyagaként használhatjuk. A Xantana előnye a többi sűrítőként használt anyaggal (liszt, kenényítő), hogy kis mennyiségben is hatásos, anélkül, hogy az étel íze megváltozna. Gelly: A Gelly egy állati eredetű zselatin, mely zselésítésre és aszpikok készítésére használható.
cégről: Ferran Adriá gyermekkorában egyáltalán nem dédelgetett szakácsi álmokat, huszonegy éves koráig nem volt sok köze a konyhához, akkor is csak a pénzszűke vitte az útját az El Bulliba. Szakácssegédként kezdett, majd elolvasván Escoffier Guide Culinaire-ját rákapott a főzés ízére, és falni kezdte a szakácskönyveket. Ezt követően Franciaországba ment tanulni, majd visszatérvén séf lett az akkor már két Michelinnel büszkélkedő "Kis Bulldogban". Az étterem azóta három csillaggal rendelkezik, népszerűsége ennek is köszönhetően hatalmas. Áprilistól októberig tart nyitva, kizárólag esténként. Évente átlagosan háromszázezren szeretnének helyet foglalni, s ebből mindössze nyolcezren jutnak csak be a szakácsmágus szentélyébe, s kóstolhatják meg közel 30 fogásos degusztációs menüjét. A Ferran Adria termékek esetében varázslatos jelző használata nem véletlen, s túlzásnak egyáltalán nem nevezhető, tekintetbe véve, hogy a katalán zseni termékeivel olyan állagváltozásokat érhetünk el az ételeknél, melyek láttán egész biztosan tátva marad a szánk.
származás: Spanyolország
összetevők: Algin 225g (Barna alga alapú szódium-alginát por formájában), Gluco 200g (kálcium-glukonát és kálcium-laktát por formában), Xantana 190g (xantán gumi por formában), Gelly 200g (állati eredetű zselatin, szulfitot tartalmaz). A készlet tartalmaz még: egy egymásba illeszhető adagoló kanálszettet, egy fecskendőt és egy szűrőkanalat
kiszerelés: 1 db
ÁFA: 27%
cikkszám: 992784
címkék: textúra, molekuláris, Ferran Adria, kísérletezés,
db/karton: 1

Utoljára megtekintett termékek
Mások ezt vették mellé
hozzászólások
új hozzászólás
Receptek