Csokoládé felfújt vajkaramellával, fagylalttal

Csokoládé felfújt vajkaramellával, fagylalttal


hozzávalók:


elkészítés

Olyan könnyű, mint a pihe, csokoládés mennyország, lágyan olvadó dekadens élvezet.

A csokoládét összetörjük, habüstbe rakjuk és vízgőz felett a vajjal és az argan olajjal felolvasztjuk. Tűzről levéve hozzákeverjük a porcukrot, a tojásokat, a lisztet, kakaoport és az ötfűszer keveréket. Amikor kihűlt kivajazott fémgyűrűbe töltjük, sütőlapra tesszük és 200 fokos sütőben 6-8 perc alatt készre sütjük.

A cukrot karamellizáljuk és forró vízzel felengedjük, pár percig forraljuk, majd amikor már nem tűzforró, hozzákeverjük a vajat, ezután szobahőmérsékletűre hűtjük. 


Vegye meg most a hozzávalókat!