Sütőtök krémleves peppadew paprikával, medvehagyma pesztóval (4 főre)

Sütőtök krémleves peppadew paprikával, medvehagyma pesztóval (4 főre)


hozzávalók:


elkészítés

Krémes, fűszeres leves, amely egy hűvös őszi napon garantáltan felmelegít.

A salotthagymát félkarikára vágjuk, vajban megpároljuk. Hozzáadjuk a megpucolt és feldarabolt sütőtököt, gyömbért, sózzuk, borsozzuk. Felengedjük alaplével és tejszínnel, belefacsarjuk a narancs levét, hozzáadjuk a peppadew paprikát, majd puhára főzzük az összetevőket. Amikor kész  leturmixoljuk és drótszűrőn átszűrjük.

A tojást sós, ecetes vízben, merőkanálba ütve lágyra főzzük, hidegvízbe rakjuk, az ecetet leáztatjuk róla. Tálalásnál csészébe rakjuk, hawaii fekete sóval sózzuk, köré öntjük a forró levest, medvehagyma pesztóval díszítjük.


Vegye meg most a hozzávalókat!