Samurai Sake 0,72
Samurai Junmai Daiginjo Sake 0,72
13 190 Ft
Egységár: 18 319 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Samurai Junmai Daiginjo Sake 0,72

  • Cikkszám: 605902
13 190 Ft
Egységár: 18 319 Ft / l

A hokkaidói Asahikawa lepárló Samurai rizsszakéjának mély, éles íze van a nagyon tisztára csiszolt rizsszemek felhasználásának köszönhetően.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

Asahikawának 167 folyója és több mint 750 hídja van. Vízzel megáldott hely, ami a szaké készítéshez nélkülözhetetlen. Az Otokoyama szaké készítéséhez használt felszín alatti víz ingyenesen elérhető a nyilvánosság számára. A helyiek gyakran több palackot hoznak magukkal. Az Otokoyama elődjét, Yamazaki Shuzo-t 1887-ben alapították Sapporóban, és 1899-ben helyezték át Asahikawába. Az „Otokoyama” név egy híres szakéból ered, amely a vidéken született, ma Hyogo prefektúra viszont a Meidzsi-korszak elején megszűnt. Azóta sok szake Japánban felvette az Otokoyama nevet, de a főzde, amely hivatalosan örökölte a nevet az eredetiről, az Asahikawa Otokoyama volt.

Részletes leírás

A szakét hagyományosan hidegen, melegen vagy jégen fogyasztják, ahogy a szamurájok szokták, de szódával és/vagy lime levével is tökéletes. Fogyasztása szaké alapú koktélokhoz, de sushihoz, sashimihez, tenger gyümölcseihez és lazac tartárhoz is ajánlott.

Teljes leírás