1637-ben a Gekkeikan alapítója, Jiemon Okura megalapította szaké főzdéjét Fushimi városában, amely Kiotótól délre található, és jól ismert bőséges és jó minőségű vizéről. Az ideális alapanyagokhoz való hozzáférés és a kényelmes elhelyezkedés lehetővé tette Okura és utódai vállalkozásának virágzását a következő években. 1905-ben a GEKKEIKAN márkanevet (jelentése: babérkorona) kapta, mint a cég formális zálogát a kiválóság iránt. Ezzel az elkötelezettséggel a vállalat az iparág igazi vezetőjévé vált, és számos kutatási és fejlesztési erőfeszítés úttörőjévé vált. E törekvések sikeres eredményei lehetővé tették, hogy a Gekkeikan az ország egyik legnépszerűbb márkája legyen. A japán konyha világszintű felemelkedésével az elmúlt évtizedekben a Gekkeikan szaké óriási népszerűségnek örvendett. A megnövekedett kereslet kielégítésére a Gekkeikan Sake (USA) Inc.-t 1989-ben alapították Folsomban, Kaliforniában. Ma a Gekkeikan szenvedélye, hogy a szaké ínyenceit kielégítse termékeivel. A Gekkeikan Japan és a Gekkeikan USA ott folytatja az íz és a minőség hagyományát, ahol az alapító 380 éve abbahagyta.