Részletes leírás
A tavaszi időjárás növeli a párolgási folyamatot, a só koncentrációja 9-szeresre növekszik, mintegy 260 gramm / literre. A só betakarításának legutolsó ideje szeptember.
Szórhatjuk akár salátára, sült halra, libamájra, vagy kacsamellre, a sópehely kellemesen roppan majd a fogunk alatt, ezzel fokozva a kulináris élményt. A Fleur de Sel-t - avagy sóvirágot - nem bányásszák, hanem szüretelik: miután kicsapódott a tengervízből, kézzel leszedik, de csakis a felső rétegét, és azt szárítják ki.
A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban
A Le Saunier de Camargue sójával a dél-franciaországi Aigues-Mortes település sós mocsárjánál dolgoznak már az i.e. 4. századtól. A sós mocsár területe 8000 hektáron terül el, mérete Párizzsal egyezik meg. A település is a környező mocsaras, lápos vidékről kapta nevét, jelentése álló víz.
só
A tavaszi időjárás növeli a párolgási folyamatot, a só koncentrációja 9-szeresre növekszik, mintegy 260 gramm / literre. A só betakarításának legutolsó ideje szeptember.
Tájékoztatunk, hogy a honlap cookie-kat használ anonim látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. Bővebb információért olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat.