Christian Drouin Cidre Bouché Brut de Normandie 0,75l
Christian Drouin Cidre Bouché Brut de Normandie 0,75l
2 890 Ft
Egységár: 3 853 Ft / l

Christian Drouin Cidre Bouché Brut de Normandie 0,75l

  • Cikkszám: 603207
Szállítható
Elérhető készlet: 1 db
2 890 Ft
Egységár: 3 853 Ft / l

Kiváló minőségű cider, amely könnyed, frissítő élvezetet ígér. Frissen fogyasztva, boros pohárban ajánljuk fogyasztani, fehér húsokhoz, halhoz, almás pitéhez illik leginkább.

Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás Budapestre 30.000 kosárérték felett!

Cégről

Idősebb Christian Drouin lett a Fiefs SainteAnna tulajdonosa a Gonnevilla-i lankákon, Honfleur közelében. A farmot almafákkal ültették be, és Christiant hamarosan elfogta a vágy, hogy saját calvadost termeljen. Egyszerre volt szigorú és kezdeményező: Pierre Pivet, a Pays d'Auge északi részén jól ismert, már akkor engedéllyel rendelkező lepárlómester segítségével első húsz évét almabor termésének lepárlásával töltötte. Az így kapott calvadost a gazdaság régi melléképületében tárolt egykori sherry-, portói- vagy calvados-hordókban tették félre érlelésre. Több hordónyi nagyon régi calvadosra is rá tudta tenni a kezét, miután a környék néhány neves termelőjének birtokát eladták. Az idősebb Christian Drouin ekkor már Párizsban megnyerte első érmét a regionális versenyeken.

Részletes leírás

Normandiában a cider készítés 2000 éves múltra tekint vissza. A 16. századtól a Pays d'Auge cider igen nagy hírnévre tett szert, köszönhetően a fejlődő préselési technikáknak, az új spanyol almafajtáknak, és I. Károly angol király normandiai szőlészet ellen hozott intézkedéseinek.Kellemes szénsavassága, színe és parfümössége miatt a francia királyok egyik kedvenc itala is volt. Minősége és egyedisége folytán a francia eredetvédett státuszt ("Appellation d'Origine Contrôlée) is megkapta. A kiváló calvadosairól ismert Christian Drouin ezt a hagyományt viszi tovább. A cider készítése során.

Teljes leírás