Monyo Franky 2019 Barley Wine 0,375l
Monyo Franky 2019 Barley Wine 0,375l
1 699 Ft
Egységár: 5 149 Ft / l

Monyo Franky 2019 Barley Wine 0,375l

  • Cikkszám: 604823
Szállítható
1 699 Ft
Egységár: 5 149 Ft / l

Négyujjú Franky a főzde árpabora. Egy nagyon sűrű, bronzvörös színű, gazdag, malátás sörről van szó. A 2019-as verziót saison élesztővel erjesztették le, amitől rendkívül szárazzá vált a korty lecsengése. A stílusra jellemző komplex és intenzív malátás jegyek jellemzik, valamint nagy test és viszkózus kortyérzet. Ízében és illatában a dió, a melasz és az aszalt gyümölcsök dominálnak, de melegítés hatására előbújnak a juharszirupos-karamellás aromák is. Kiváló téli sör, magas érlelési potenciállal.

Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás 30.000 Forint kosárérték felett!

Cégről

A MONYO Brewing-ot, amely egyike az ország első újhullámos sörfőzdéinek, 2014-ben alapította Pein Ádám és Németh Anti Kőbányán, azzal a céllal, hogy létrehozzák a kézműves sör 2.0-át. Minden mozgósítható tőkéjüket és energiájukat feltéve, gyakorlatilag fél év alatt a semmiből építették fel a MONYO Brewing-ot. A cél az első percekben ugyanaz volt, ami ma is: kompromisszummentes sörök gyártása a fogyasztóknak.

Részletes leírás

A megnevezés megtévesztő lehet, de az árpabor (barley wine) és búzabor (wheat wine) egy hosszú érlelésű, magas alkoholfokkal 8,5 - 12,2 % rendelkező sörtípus. Ebben a desszertsörnek is nevezett típusban a karamellmalátás édesség mindig domináns, a keserűsség lehet magasabb (amerikai típus) illetve visszahúzódó, szinte alig észrevehető (angol típus). Gyakori a mazsolás, szőlős ízérzet. Színvilága a borostyán és mély vöröstől egészen a sötétbarnáig terjedhet. Az idő kimondottan jót tesz ezeknek a stílusoknak valamint rendkívül gyakori a hordóérlelés ezeknél a tételeknél. Legtöbbször vörösboros, rumos, whiskey hordókat választanak a főzdék, mivel jól kiegészítik az egyébként is égetett szeszes jegyekkel bíró alapsört.

Teljes leírás