Eggs benedict reggelire

A sós, füstölt lazac, a krémes hollandi mártás és a buggyantott tojás együttesen olyan harmonikus ízkombinációt alkotnak, hogy minden falat valódi élvezet. Ráadásul mindezt otthon is könnyedén elkészíthetjük, csak néhány alapvető szabályt kell betartanunk ahhoz, hogy villásreggelinkkel a luxuséttermek színvonalát idézzük.

Buggyantott tojás készítéséhez két lábasban vizet forralunk: az egyikbe ecetet teszünk, a másikat megsózzuk. Amikor a víz felforrt, csökkentjük a hőfokot, majd az egész tojásokat egyenként egy merőkanálba ütjük, ügyelve, hogy a sárgája ép maradjon.

A merőkanalat az ecetes vizű lábasba merítjük, és óvatosan kicsúsztatjuk belőle a tojást. Az evőkanállal formázzuk a tojás fehérjét. Körülbelül 2 perc után egy szűrőkanállal óvatosan áthelyezzük a tojást a sós vízbe, így elkerüljük az ecet ízét.

Végezetül a kettévágott és lepirított Warburtons English Muffinra ráhelyezzük a lazacot, a tojást és a hollandi mártást.

Ízlés szerint a tetejét sózzuk borsozzuk és jöhetnek rá mikrozöldek is.

Kapcsolódó termékek

    • Nincs készleten
    Knorr hollandi mártás 1l
    6 799 Ft
    Átmenetileg nem elérhető