#egyből3 Kárai Dáviddal - 2.rész Palacsinta

A palacsinta három arca Kárai Dávid útmutatása alapján! Az alapreceptet nem kell bemutatnunk, de a csúsztatott palacsintát elképesztően finom Scyavuru pisztáciakrémmel és fügével próbáltátok már? A palacsinta tésztája nagyszerű alap sós ételekhez is, így Dávid ebben a videóban megoszt veletek egy spenótos-ricottás töltött költeményt is!

 

Palacsinta alaprecept

  • 4 Heppenheimer tojás
  • 1 csipetnyi Maldon só
  • 40 dkg Wessex Mill liszt
  • 4 dkg cukor
  • ½ liter Arborea tej
  • ½ liter szódavíz
  • 4 dkg olvasztott Arborea vaj + 2 dkg a sütéshez

Elkészítés:

A palacsintákhoz a tojásokat egy csipet sóval és a cukorral jó habosra verjük. A liszthez hozzáadjuk a tojásos keveréket és a tejet, majd addig keverjük, amíg teljesen homogén nem lesz. Ezután belekeverjük a szódavizet, legvégül pedig az olvasztott vajat. Hűtőbe tesszük egy órára pihenni. Enyhén kivajazott serpenyőben megsütjük a palacsintákat.
 


Spenótos-ricottás töltött palacsinta

A palacsintákhoz:

  • 4 Heppenheimer tojás
  • 2 csipetnyi Maldon só
  • 40 dkg Wessex Mill liszt
  • ½ liter Arbore tej
  • ½ liter szódavíz
  • 4 dkg olvasztott Arborea vaj + 2 dkg a sütéshez


A töltelékhez:

  • 2 evőkanál olaj
  • 10 dkg bébispenót
  • 25 dkg Arborea ricotta
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • Maldon só, bors


A paradicsomszószhoz:

  • 2 evőkanál Castillo Canena olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg Don Antonio paradicsomszósz
  • 1-1 csokor bazsalikom és oregánó
  • Maldon só, bors

Elkészítés:

  1. A palacsintákhoz a tojásokat egy csipet sóval és jó habosra verjük. A liszthez hozzáadjuk a tojásos keveréket és a tejet, majd addig keverjük, amíg teljesen homogén nem lesz. Ezután belekeverjük a szódavizet is, legvégül pedig az olvasztott vajat. Hűtőbe tesszük egy órára pihenni. Enyhén kivajazott serpenyőben megsütjük a palacsintákat.
  2. A töltelékhez a spenótot serpenyőben, kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hagyjuk pár percet hűlni és apróra vágjuk. A ricottát egy tálba tesszük, hozzáreszeljük a parmezánt, sózzuk-borsozzuk és beletesszük a felaprított spenótot is. A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat.
  3. A paradicsomszószhoz kevés olajon a fokhagymákat átpirítjuk, majd óvatosan felöntjük a paradicsomszósszal. Sózzuk, borsozzuk, sűrűre főzzük, a legvégén pedig hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket.
  4. Egy hőálló edény alját vékonyan kikenjük paradicsommal, erre fektetjük a palacsintákat, majd befedjük őket a maradék szósszal. A tetejére reszelhetünk plusz parmezánt, majd 200 fokos sütőben 30-35 perc alatt összesütjük.

 


Fügés-pisztáciás csúsztatott palacsinta

 

A palacsintához:

  • 4 Heppenheimer tojás
  • 1 Maldon csipetnyi só
  • 40 dkg Wessex Mill liszt
  • 4 dkg cukor
  • ½ liter Arborea tej
  • ½ liter szódavíz
  • 4 dkg olvasztott Arborea vaj + 2 dkg a sütéshez

 

A krémhez:

  • 25 dkg Arborea marcarpone
  • 2 dl Bercht. habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál Syavuru pisztáciapaszta

 

Az összeállításhoz:

  • 5-6 db füge
  • 2 evőkanál méz
  • 1 marék pisztácia

 Elkészítés:

  1. A palacsintákhoz a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habosra verjük. A liszthez hozzáadjuk a tejben elkevert tojássárgáját, majd addig keverjük, amíg teljesen homogén nem lesz. Ezután belekeverjük a szódavizet is, legvégül pedig a felvert tojáshabot és az olvasztott vajat is hozzáforgatjuk. Hűtőbe tesszük egy órára pihenni. Enyhén kivajazott serpenyőben a palacsinták egyik felét megsütjük.
  2. A krémhez a hideg marcarponéból a tejszínből és a porcukorból kemény habot verünk és beleforgatjuk a pisztáciát is. A palacsintákat a krémmel rétegezzük, a tetejét fügével díszítjük, mézzel megcsorgatjuk és pisztáciával megszórjuk.

Nézd meg #egyből3 Kárai Dáviddal sorozatunk első részét!

Kapcsolódó termékek

    • Nincs készleten
    Don Antonio natúr BIO paradicsom szósz 500g
    1 799 Ft
    Átmenetileg nem elérhető
    • BP
    • Nincs készleten
    Arborea Ricotta 250g
    1 299 Ft
    Átmenetileg nem elérhető