Őszi, klasszikus sütőtökös pite
Az őszi napok nagy kedvence a sütőtök, amelyet könnyű elkészíteni és minden falat tele van vitaminnal. Készítsd el te is!
Hozzávalók a pitéhez:
- 20 dkg Francine sütemény liszt
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál Billington barna cukor
- 1 teáskanál Arm & Hammer szódabikarbóna
- 1 tojás
- csipet Maldon tengeri só
A töltelékhez:
- 2 csésze tört, főtt sütőtök
- 2 tojás
- 1 Philadelphia krémsajt
- 3/4 csésze barna cukor
- 1/2 teáskanál őrölt Terre Exotique fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt Terre Exotique gyömbér
- 1/2 teáskanál őrölt Terre Exotique szerecsendió
- 1/2 teáskanál tengeri só
Elkészítés:
- Süssük meg a tököt, 180 fokon körülbelül 30 perc alatt.
- Miután teljesen megsült húzzuk le a héját, pépesítsük, keverjük össze a krémsajttal, a tojással, a cukorral és a fűszerekkel.
- Majd készítsük el a tésztát. Keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával, morzsoljuk hozzá a hideg vajat, majd dolgozzuk bele a tojást és a cukrot.
- Enyhén lisztezett kézzel formázzunk belőle cipót.
- Lisztezett deszkán nyújtsuk akkorára, mint a tepsi vagy a piteforma.
- Sodrófa segítségével helyezzük át a sütőformába, nyomkodjuk bele úgy, hogy az oldalára is jusson tészta.
- Tegyük a sütőbe 10 percig, majd kenjük rá a sütőtökös masszát és még további 30-35 percig süssük 180 fokon.