Őszi, klasszikus sütőtökös pite

Az őszi napok nagy kedvence a sütőtök, amelyet könnyű elkészíteni és minden falat tele van vitaminnal. Készítsd el te is!

 

pite

 

Hozzávalók a pitéhez:

  • 20 dkg Francine sütemény liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál Billington barna cukor 
  • 1 teáskanál Arm & Hammer szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • csipet Maldon tengeri só

A töltelékhez:

  • 2 csésze tört, főtt sütőtök
  • 2 tojás
  • 1 Philadelphia krémsajt
  • 3/4 csésze barna cukor
  • 1/2 teáskanál őrölt Terre Exotique fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt Terre Exotique gyömbér
  • 1/2 teáskanál őrölt Terre Exotique szerecsendió
  • 1/2 teáskanál tengeri só

Elkészítés:

  1. Süssük meg a tököt, 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. 
  2. Miután teljesen megsült húzzuk le a héját, pépesítsük, keverjük össze a krémsajttal, a tojással, a cukorral és a fűszerekkel.
  3. Majd készítsük el a tésztát. Keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával, morzsoljuk hozzá a hideg vajat, majd dolgozzuk bele a tojást és a cukrot.
  4. Enyhén lisztezett kézzel formázzunk belőle cipót. 
  5. Lisztezett deszkán nyújtsuk akkorára, mint a tepsi vagy a piteforma. 
  6. Sodrófa segítségével helyezzük át a sütőformába, nyomkodjuk bele úgy, hogy az oldalára is jusson tészta.
  7. Tegyük a sütőbe 10 percig, majd kenjük rá a sütőtökös masszát és még további 30-35 percig süssük 180 fokon.

Kapcsolódó termékek

    • Nincs készleten
    Sütőtök (1db~90dkg)
    699 Ft / kg
    Átmenetileg nem elérhető