Rendang curry-s tojás recept

Tojás másképp, az ázsiai rendang curry-s húsvéti fogás az idei ünnep új kedvence lehet a klasszikus ételek mellett! Fűszeres és friss ízek csodás tavaszi színekkel, amelynek alapját a kacsatojás vagy tyúktojás adja. Vöröslencsével vagy rizzsel és friss zöldekkel tálaljátok, kíváncsian várjuk, hogy ízlett!

Hozzávalók:

  • 10 db Heppenheimer tojás (keményre főzve)
  • 1 l kókusztej
  • 0,5 l Aneto Clado alaplé

Fűszerek:

  • 2 kanál vágott hagyma
  • 1 gerezd vágott fokhagyma 
  • 2 teáskanál Windmill sambal ulek
  • 1 teáskanál galangál
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 szál citromfű

Elkészítés:

  1. Forraljuk fel a kókusztejet az alaplével, hagymával, fokhagymával, samballal, galangállal, kurkumával és gyömbérrel amíg kicsit olajos nem lesz.
  2. Távolítsuk el a főtt, kemény tojásainkról a héját, majd egy kötőtűvel szurkáljuk meg őket, hogy a szósz jól bele tudjon ívódni.
  3. Főzzük a tojásokat a szószunkba és néha kevergessük meg addig amíg a szósz egy nagy része el nem párolgott és sűrűbb nem lesz.

Tálaljuk lencsével vagy friss zöldségekkel!

 

Kapcsolódó termékek

    • Nincs készleten
    AnetoCaldo bio zöldség alaplé 1l
    3 499 Ft
    Átmenetileg nem elérhető
    • Nincs készleten
    Green Cuisine galangál őrölt 40g
    899 Ft
    Átmenetileg nem elérhető
    • Nincs készleten
    Green Cuisine kurkuma őrölt üveg 65g
    1 199 Ft
    Átmenetileg nem elérhető
    • Nincs készleten
    Kurkuma
    7 999 Ft / kg
    Átmenetileg nem elérhető