Gusano Rojo Mezcal Tequila 0,7l
Gusano Rojo Mezcal Tequila 0,7l
15 990 Ft
Egységár: 22 843 Ft / l

Gusano Rojo Mezcal Tequila 0,7l

  • Cikkszám: 982637
Szállítható
Elérhető készlet: 1 db
15 990 Ft
Egységár: 22 843 Ft / l

Ezt a tequilát kizárólag egyfajta növényből, a Manguey agavéből gyártják, amelyben a gusano-ként ismert kukacfaj lakik. A lárva először bábbá, majd pillangóvá alakul, hacsak bele nem kerül egy  palackba!

Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás Budapestre 30.000 kosárérték felett!

Cégről

A Mezcal Gusano Rojo eredete több, mint 50 évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor Don Jacobo Lozano Páez észlelte, hogy szükség van egy másfajta és felismerhető mezcal létrehozására az egész világon. Ehhez minden tapasztalatát felhasználta a likőrök kidolgozásában, és az eredmény ez a Mezcal Gusano Rojo, amelyet mindenhol csodáltak és árultak.

Részletes leírás

A Mezcal Gusano Rojo a legrégebbi párlat Mexikóban és az egyik leguniverzálisabb ital. A "Gusano Rojo" név az ugyanabban az agavéban növő féregtől származik, és Oaxacában afrodiziákum tulajdonságokkal rendelkező csemegeként tartják számon. A legenda szerint az ókorban a férget használták a minőség ellenőrzésére. Ha a mezcal rendelkezik a kívánt minőséggel, a féreg megmaradt. Másrészt, ha a minőség gyengébb lenne a vártnál, akkor szétesne. Természetesen a mai minőségellenőrzés más folyamatokkal valósul meg és már nem szükséges a kukac használata, de univerzális szimbólumként a mai napig megmaradt. A gilisztát a hagyomány szerint az viheti (vagy vinnie kell), aki megissza az utolsó kortyot az üvegből

Teljes leírás