Finlandia Vodka 1l
Finlandia Vodka 1l
8 290 Ft
Egységár: 8 290 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Finlandia Vodka 1l

  • Cikkszám: 606353
8 290 Ft
Egységár: 8 290 Ft / l

A Finlandia vodka Finnország egyik legismertebb terméke, mely rendkívül nagy népszerűségnek örvend a kristálytiszta szeszes ital kedvelői között, méghozzá nem véletlenül, hiszen megszokott minősége már hosszú évek óta az egyik legfontosabb védjegye.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

A Finlandia egy Finnországban gyártott vodkamárka. Finomszesszé desztillált árpából, és gleccserjégből származó vízből készül, számos ízesített változatban is kapható. 1970 óta gyártják, Rajamäki településen, Nyland tartományban. Összesen 135 országban kapható, így az ital mára Finnország egyik nemzetközi jelképének számít. A vodkát előállító lepárlóüzemet 1888-ban alapították Rajamäkiban, egy gleccserforrás közelében, ahol a mai napig gyártják. Miután Finnország 1920-ban alkoholtilalmat vezetett be, a finn állam felvásárolta a gyárat, azzal a céllal, hogy ott orvosi célra alkoholt állítsanak elő. Az alkoholfogyasztást tiltó törvényt 1932-ben feloldották, de az italgyártás továbbra is kizárólag állami jogkör maradt. 1970-ben az állami Alko vállalat létrehozta a Finlandia márkát. Ugyanebben az évben ez lett az első skandináv vodka, ami az Egyesült Államokban elérhetővé vált, és egyben az első importált vodka, ami prémium besorolást kapott. 2000-ben az amerikai Brown–Forman cég 44%-os részesedést szerzett a márkában, majd 2004-ben a finn kormány privatizálta, így a gyártási jogok teljes egészében az amerikai vállalathoz kerültek.

Részletes leírás

A világ egyik legtisztább vodkájaként ismert Finlandia már illatával is a nemes egyszerűséget árasztja, amit leginkább az aprólékos lepárlásnak és az alapként szolgáló forrásvíznek köszönhet, melyhez gondosan válogatott árpa szolgáltatja a megfelelő alapanyagot.A kizárólag behűtve fogyasztható vodka ráadásul könnyed, tiszta és harmonikus ízvilággal is büszkélkedhet, melyben a karakteresség és a tisztaság igazán elnyújtott, határozottan csípős lecsengéssel egészül ki. Fogyasztása a tiszta vodka kedvelőinek önmagában ajánlott, de ebből a jellegből fakadóan a legjobb alapanyag akkor is, ha izgalmas ízvilágú és ötvözetű prémium minőségű koktélokhoz szeretnénk magabiztos hátteret.

Teljes leírás