Allegrini Corte Giara Amarone
Allegrini Corte Giara Amarone "La Groletta" 2018 0,75l
16 390 Ft
Egységár: 21 853 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Allegrini Corte Giara Amarone "La Groletta" 2018 0,75l

  • Cikkszám: 605662
16 390 Ft
Egységár: 21 853 Ft / l

 

Az Allegrini pincészetnél a szőlő szárítási technikáját nagy gonddal és odafigyeléssel kezelik, és célja a gyümölcs érettségének fokozása, sértetlenségének megőrzése mellett. Nagyon gazdag stílusú vörösbor figyelemre méltó intenzitással.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

Az Allegrini család a 16. század óta vezető szerepet játszott Fumane és Valpolicella Classica történetében, és azóta is örökíti a szőlő- és borkultúrát. Giovanni Allegrini után, Valpolicella újjászületésének hajtóereje az új generációk kezébe került. Allegrini birtokai körülbelül 150 hektáron terülnek el a Valpolicella Classica bölcsőjében. Az egyedülálló szőlőültetvények tekintélyes borokat hoznak, amelyek a cég borkészítési stílusából és a kizárólag birtokon termesztett szőlőből fakadnak.

Részletes leírás

Corvina Veronese 70%, Rondinella 30%. A kiválasztott fürtök kézi betakarítása szeptember második felében történt. A szőlőt természetesen 3-4 hónapig szárítják a szárítóban. A szőlő elveszíti eredeti súlyának 40%-át. Bogyózás, majd a szőlő lágy zúzása után az erjedés szabályozott hőmérséklet mellett acéltartályban történt. Érlelés 15 hónap tölgyfában (fele nagy szlavón tölgyben, fele második használatú barriqueban), 6 hónap palackos érlelés.

Teljes leírás