Glengoyne 12 éves DD+pohár 0,7l
Glengoyne 12 éves DD+pohár 0,7l
21 690 Ft
Egységár: 30 986 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Glengoyne 12 éves DD+pohár 0,7l

  • Cikkszám: 605851
21 690 Ft
Egységár: 30 986 Ft / l

Citromhéj, karamellbe mártott alma és kókusz illata. A kézzel válogatott sherry hordók segítenek megteremteni a mennyei ízeket és a gazdag, arany színt. Ez Skócia leglassabban lezajló desztillációjának zamata. Ragaszkodnak a levegőn szárított árpához és nem tőzeggel dolgoznak.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

A Glengoyne Distillery egy whiskylepárló, amely 1833-as alapítása óta megállás nélkül működik a skóciai Glasgow-tól északra fekvő Dumgoyne-ban. A Glengoyne egyedülálló a Lowlands területen érlelt Highland single malt whisky gyártásában. A lepárló 1833-ban kezdte meg a lepárlást, mikor még Burnfoot lepárlóként ismerték. 1984-ben a Lang Brothers whisky beszállítói lettek az akkori anyakirálynő, őfelsége Erzsébet királynő háztartásában. A Royal Warrant azóta is minden Glengoyne terméken szerepel.

Részletes leírás

Ennek a 12 éves whiskynek az illatában kókuszolaj, méz, citromhéj és szárított tölgy érezhető. Természetes, gazdag arany, színét tekintve. Ízében „toffee apple”, fahéjas fűszer, gyömbér, narancs és a tipikus angol shortbread azonosítható. A whisky lecsengésében egy csipetnyi sherry és puha tölgy jellegű karakter van jelen, nagyon kiegyensúlyozott testtel.

Teljes leírás