Hozzávalók:
500 g mascarpone
4 tojás (szétválasztva)
100 g cukor
200 ml erős feketekávé (lehűtve)
200 g babapiskóta
2-3 evőkanál kakaópor (díszítéshez)
2 evőkanál Amaretto likőr
Elkészítés:
Krém elkészítése: A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és jól elkeverjük.
Tojásfehérje felverése: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a mascarponés keverékhez.
Kávé előkészítése: A lehűtött kávéba (és ha használunk, az Amarettóba) beleforgatjuk a babapiskótákat, majd egy réteget elrendezünk egy tál alján.
Rétegezés: A kávéba mártott piskótákra jöhet egy réteg krém, majd ismét egy réteg kávés piskóta, és így folytatjuk, amíg el nem fogy a krém és a piskóta.
Hűtés: A tetejére kakaóport szórunk, és a tiramisut legalább 3-4 órára (de legjobb, ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük.
Tipp:
Ha nem szeretnél nyers tojást használni, a tojássárgáját vízgőz felett felmelegítheted, amíg kissé besűrűsödik, és utána keverheted a mascarponéval.
Jó étvágyat hozzá!