Hozzávalók:

500 g mascarpone

4 tojás (szétválasztva)

100 g cukor

200 ml erős feketekávé (lehűtve)

200 g babapiskóta

2-3 evőkanál kakaópor (díszítéshez)

2 evőkanál Amaretto likőr 

Elkészítés:

Krém elkészítése: A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és jól elkeverjük.

Tojásfehérje felverése: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a mascarponés keverékhez.

Kávé előkészítése: A lehűtött kávéba (és ha használunk, az Amarettóba) beleforgatjuk a babapiskótákat, majd egy réteget elrendezünk egy tál alján.

Rétegezés: A kávéba mártott piskótákra jöhet egy réteg krém, majd ismét egy réteg kávés piskóta, és így folytatjuk, amíg el nem fogy a krém és a piskóta.

Hűtés: A tetejére kakaóport szórunk, és a tiramisut legalább 3-4 órára (de legjobb, ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük.

Tipp:

Ha nem szeretnél nyers tojást használni, a tojássárgáját vízgőz felett felmelegítheted, amíg kissé besűrűsödik, és utána keverheted a mascarponéval.

Jó étvágyat hozzá!