Receptek

pizza

A pizzasütés elsőre nagy falatnak tűnhet, de hidd el, sokkal könnyebb, mint gondolnád! Holocsi Tamás minden boltok főnöke kedvenc receptjét hoztuk el neked, hogy otthon is élvezhesd ezt az olasz klasszikust!

palacsinta

A palacsinta az egyik legkedveltebb desszertünk – elkészítése egyszerű és szinte bármilyen töltelékkel elkészíthető. Legyen az lekvár, kakaó, túró, vagy akár sós töltelék, minden alkalomra tökéletes választás. Biztosan mosolyt csal mindenki arcára – reggelire, uzsonnára vagy desszertként is megállja a helyét.

Most pedig nézzük, hogyan készíthetsz el egy klasszikus magyar palacsintát!

szalagosfank

A farsangi szezon kezdetével elérkezett az ideje a hagyományos fánkok sütésének! A szalagos fánk az egyik legkedveltebb finomság ilyenkor, ami nemcsak ízletes, hanem egy igazi ünnepi élményt is ad. Ha te is szívesen elkészítenéd ezt a klasszikust, mutatjuk, hogyan sütheted meg otthon, gyorsan és egyszerűen!

azsiaiteszta

Reméljük, hírlevelünk meghozta a kedved a távol-keleti ízekhez: mentsd el receptünket későbbre, és varázsolj egzotikus ízeket az asztalodra te is!

kaviar

Az ünnepi asztalon nemcsak a főételek, hanem az előételek is nagy szerepet kapnak. Ezek a finom falatok tökéletesen felkészítik a vendégeket a nagy lakomára, miközben a karácsonyi hangulatot is megteremtik. Íme három különleges, ünnepi előétel recept, amikkel biztosan lenyűgözheted a családot és barátokat.

liba

A Márton-napi libavacsora hagyományos ételei közé tartozik a sült libacomb és az aszalt szilvás párolt káposzta, amelyek tökéletesen tükrözik az ünnep ízletes és gazdag gasztronómiai örökségét. Fedezd fel e finom fogások elkészítésének lépéseit, hogy otthon is megidézhesd a Márton-napi hangulatot!

recept

Az őszi szezon ízeinek tökéletes harmóniáját hozza ez a különleges saláta, amely nemcsak finom, de tápláló is. A sült zöldségek, a friss kecskesajt és a quinoa találkozása egy könnyed és mégis laktató ételt eredményez, amit akár előételként, akár könnyű főfogásként is kínálhatunk.

teszta

A tészta világa rendkívül változatos. A megfelelő kombináció nemcsak az ízek harmóniáját teremti meg, hanem a tészta textúráját és formáját is figyelembe veszi. Ebben a cikkben tippeket adunk, hogy mely tésztatípusokhoz milyen szószok illenek, és miért ezek a legjobb választások.

garofalo

A Fattorie Garofalo egy kiemelkedő olasz márka, amely híres kiváló minőségű tejtermékeiről, különösen a Campania régióban termelt Mozzarella di Bufala PDO-ról. A márka büszke arra, hogy saját gazdaságaiban tenyésztett bivalyok tejéből készíti termékeit, garantálva a legjobb minőséget és frissességet.

 

citterio

A Citterio név egyet jelent a legkiválóbb olasz felvágottakkal, egy olyan márkával, amely több mint egy évszázados múltra tekint vissza. A márkát 1878-ban alapította Giuseppe Citterio, és azóta egy kis delikát üzletből világvezetővé nőtte ki magát a húsfeldolgozó iparban. A Citterio öröksége a professzionalizmus, a szenvedély, az innováció és a minőség iránti elkötelezettségen alapul.

margarita

A Margarita koktél az egyik leghíresebb mexikói ital, amelyet gyakran fogyasztanak a Cinco de Mayo ünnepén is. Ez a klasszikus koktél tökéletesen illik az ünnepi hangulathoz, mivel friss, citrusos és üde ízével igazán hűsítő. A Cinco de Mayo Mexikóban az ünneplés és az emlékezés napja, a mexikói kultúra és történelem fontos része. A Margarita, mint mexikói eredetű koktél, tökéletes választás az ünnepi hangulat fokozására, és emlékeztet bennünket Mexikó hagyományaira és gazdag kulturális örökségére.

culinaris meet the locals mez

Az ELIT Méhészeti Szövetkezet minden egyes üveg méze mögött valódi kaptár és igazi elhivatott méhész áll. A Meet The Locals következő részében többgenerációs méhész családokat, vándorméhészeket mutatunk be, akiknek céljuk, hogy minőségi, magyar méz kerüljön a háztartásokba, és hogy a méz útja visszakövethető legyen. Olvassátok le a QR kódot a hátsó címkén, és meglátjátok itt nincs varázslat!