Receptek

folyekony_arany_olviaolaj

Értékét mutatja, hogy a görög mitológia nagyatyja Homérosz egyszerűen csak „folyékony aranynak” nevezte a csodát, amit mi olívaolajként emlegetünk. Materiális értéke, ha nem is emelkedett eme magasságokba, a gasztronómia szerelmesei gyakran tekintenek rá így. Sokoldalúsága miatt igazi fegyverré válik szakavatott kezek között. Senki se habozzon hát beszerezni néhány különlegességet a kategóriában, hisz a győzelemhez néha cseppek is elegendőek. A nagy kérdés viszont, hogy hol, melyiket és miért érdemes levenni a polcokról. Gyakorlatilag végtelen a felhasználás palettája és különböző típusok száma, így szolgáljanak ezen sorok iránytűként a Culinaris polcain található gasztro tengeren töltött kalandozások során.


 

Vaj, ami a szívet is életre kelti

„Te vagy a vaj a kenyeremen, az éltető friss levegő!”  - vallotta meg szerelmét Maryl Streep a Julia és Julia című film egyik jelenetében. Julia Child-ot alakítva nem is közelíthette volna meg ennél magasztosabban érzéseit, hiszen ő volt a francia konyhakultúra meghonosítója az Egyesült Államokban.

culinaris_hegyvidek_bejarat

A Culinaris család legnagyobb hazai boltja a decemberben nyitott Wine&Spirit egységgel kiegészülve több, mint 400 m2-en várja a világ ízeibe belekóstolni vágyókat. Az új delikátesszel 10 év után bővült ismét a Culinaris bolthálózata, így már Budapest három helyszínén találkozhatunk a már megszokott, kiemelkedő minőségű ételekkel és italokkal.

ázsiai_tojas_culinaris

Tojás másképp, az ázsiai rendang curry-s húsvéti fogás az idei ünnep új kedvence lehet a klasszikus ételek mellett! Fűszeres és friss ízek csodás tavaszi színekkel, amelynek alapját a kacsatojás vagy tyúktojás adja. Vöröslencsével vagy rizzsel és friss zöldekkel tálaljátok, kíváncsian várjuk, hogy ízlett!

brazil_husvet_culinaris

Szárított és sózott tőkehal, a Bacalao fontos eleme a brazil és portugál konyhának. A húsvéti ízek a világ körül sorozatunk következő receptje a brazil családok húsvéti asztalának fontos menüje. Az olívabogyó, paradicsom és édes paprikás szósz nagyszerűen harmonizál a Bacalao ízével. Próbáljátok ki!

barany_culinaris

A Le Gigot d ́Agneau Pascal-tazaz a franciák húsvéti báránycomb receptjét is elkészíthetitek az ünnepi asztalra. Finom, omlós, fokhagymás bárányhús, aminek elkészítése sem bonyolult! Ropogós külső kéreg és rózsaszínes, szaftos hús, ami szinte leválik a csontról.

spanyol_recept_culinaris

A "Húsvéti ízek a világ körül" receptsorozatunkból a spanyol vidék ünnepi briósát, a Monda de Pascua receptjét osztjuk meg veletek. Összeállítása nagyon egyszerű, és csodásan mutat majd az ünnepi asztalon. Édes, narancsvirág vízzel, citrommal vagy akár baracklekvárral és csokoládéval ízesített tészta, aminek a közepén főtt tojások ülnek. Süssétek meg ezt a különleges desszertet is a hagyományos mellé idén húsvétra! Mi most a klasszikus narancsvirág vizes tésztájú recept elkészítését mutatjuk be, de nyugodtan kísérletezhettek más hozzávalókkal is, legyetek bátran kreatívak.

roasted_ham_recept

Nem ismerünk lehetetlent, ha receptekről van szó! A "Húsvéti ízek a világ körül" receptsorozatunk következő főszereplője az amerikaiak nagy kedvence, a roasted ham, amit a szegfűszeg és a méz bolondít meg és tesz kihagyhatatlan ünnepi fogássá.

pizza_chiena

Bár imádjuk a hagyományos sonka-torma kombinációt is, az olaszok Pizza Chiena Napoletana sós pitéje levett a lábunkról! Sonkás, sajtos, tojásos töltelék, omlós pite tésztában sülve. Készítsétek el a nápolyiak nagy kedvencét ti is húsvétra!

 

 

húsvéti_receptverseny

A gasztronómia a szenvedélyed, imádsz főzni és mindig új recepteket találsz ki? Itt az ideje, hogy színre lépj! Húsvéti receptversenyt hirdetünk, mert a világ ízei csak veled teljesek.

culinaris_medvehagymas_rizotto_recept

Megérkezett a medvehagymával felturbózott rizottónk receptje, ami nélkül nem lenne igazi a tavaszi hangulat! Egyszerű elkészíteni, látványos és mind a tíz ujjatokat megnyaljátok utána.

posztos_tonhalas_tesztasalata

Olasz falatok 15 perc alatt, amit nem csak egyszerű megfőzni, de a Cipriani tésztával és pesztóval autentikus olasz étel kerül az asztalotokra.