Részletes leírás
A tengeri saláta főzésnél helyettesíti a petrezselymet a receptekben, de fűszerezhet vele egy fehér vajas szószt vagy serpenyőben sült szezonális zöldségeket is. A tengeri saláta a sóskához hasonló, testes ízű hínár. Pehely formában a főzés végén (hal, levesek, zöldségek stb.) vagy vinaigrette-be szórhatjuk. A tengeri saláta egy zöld alga, amely fajtól függően széles, hosszúkás vagy tekercselt pengéjű, mérete 10-30 cm.Átlagos apály idején találhatók meg, és a tápsókban gazdag vizekben is bővelkednek. Nevét a kertjeinkben található salátához való hasonlóságáról kapta. Ez egy alga, amely a világ partvonalainak (Atlanti-óceán, Balti-tenger, Északi-tenger, Földközi-tenger, Csendes-óceán stb.) nagy részén megtelepedett, és sekély vízben növekszik.