Részletes leírás
Szín: réz. Íz: Hosszú, friss alma és almabor jegyekkel. Aroma: Komplex, sokrétű, a forró csokoládé és a boróka jegyeivel párosulva. Gasztronómiában: Kiválóan kombinálható közepesen erős szivarokkal.
A vidéki kiszállítás átmenetileg szünetel! A rendelt csomagokat ideiglenesen átvételkor bankkártyával tudják fizetni! Hétfői kiszállítási igény esetén, pénteken 14:00-ig tudjuk rendeléseiket fogadni. 2025. július 1-től kiszállításaink hétköznapokon történnek. Megértésüket köszönjük.
Kedves Vásárlóink! Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy 2025. július 1-jétől házhoz szállítási díjaink megváltoznak. Budapestre és Pest vármegyébe bruttó 20.000 Ft felett bruttó 3.000 Ft-ért, bruttó 40.000 Ft felett ingyenesen szállítunk. Bruttó 20.000 Ft alatt a termékek bolti átvételére van lehetőség.
Christian Drouhin a Calvados készítéséhez közép- és késői szüretelésű almát használ, mivel a korai fajták kellően alacsony átlagos napi hőmérsékleten érnek, ami nem tesz jót az almabor minőségének. Az első desztilláció után színtelen, jellegzetes ízű, 30%-os erősségű "köztes" terméket kapunk. Ezt követően egy második desztillációs eljárás következik, amely már 70%-ban színtelen alkoholos és gyümölcsös illatú. Ahhoz, hogy finom ízt és aromát kapjanak, az ital szükségszerűen francia hordókban tölt időt, amelyben eléri a szükséges érettséget (2-25 éves a Calvados típusától függően). A konyakhoz hasonlóan a calvadost az öregedési folyamat végén blendelik.
A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban
Idősebb Christian Drouin 1960-ben vette meg első környékbeli földbirtokát Gonneville-sur- Honfleur falucska mellett. A most már központi Coeur de Lion birtokkal valamint más kisebb gyümölcsösökkel kiegészülve, ezek látják el almával a Drouin család ma már világszerte ismert calvadosait. A Coeur de Lion gyümölcsöseit 1993 és 1995 között telepítették és oltották, és a 2005-2010-es időszakban váltak termővé. A birtok jellegzetes, 17. századi, fagerendás épületeiben folyik az ital készítése, amelynek fázisait magunk is végig követhetjük, ha ellátogatunk Normandia eme nevezetes szegletébe. A tölgyfahordós érlelés során a leginkább illó összetevők, amelyek a friss párlat égető ízét adják, eltűnnek. A calvados sokféle, különböző anyagot von ki a hordó fájából. A legfontosabbak a tanninok, amelyek az ital színéért és testéért felelnek. A levegővel való érintkezés is sokféle, új aromával gazdagítja az italt. A Christian Drouin calvadosokat 20 éves koruk alatt keverik, afölött viszont már minden egyes hordót külön palackoznak. Ezt az italt ünnepi pillanatokra, vagy akár egy kiadós étkezés utáni társalgós, avagy elmerengős ital gyanánt is bátran ajánljuk.Ez a darab nem kevesebb, mint 30 évig volt hordóban, így egy egészen idős calvadosnak tekinthető. Évfordulókra, különleges ünnepekre elsőrangú ajándék. Elegáns fadobozban kapható.
Szín: réz. Íz: Hosszú, friss alma és almabor jegyekkel. Aroma: Komplex, sokrétű, a forró csokoládé és a boróka jegyeivel párosulva. Gasztronómiában: Kiválóan kombinálható közepesen erős szivarokkal.