Alois Lageder Löwengang Chardonnay (BIO) 2019 0,75l
Alois Lageder Löwengang Chardonnay (BIO) 2019 0,75l
21 990 Ft
Egységár: 29 320 Ft / l

Alois Lageder Löwengang Chardonnay (BIO) 2019 0,75l

  • Cikkszám: 606904
Átvehető
Szállítható
Elérhető készlet: 2 db
21 990 Ft
Egységár: 29 320 Ft / l

Tiszta, sárga-arany színű, intenzív illatú, gyümölcsös (körte, sárgabarack, őszibarack), friss vajas, fás jegyek. Testes, többrétegű, ásványos, gyümölcsös és sós egyszerre.Minden típusú tenger gyümölcsével, fehér hússal és baromfival párosítható.

Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás Budapestre 15.000 Ft , vidékre 20.000 Ft kosárérték felett!

Cégről

A birtok gyökerei 1823-ra nyúlnak vissza, amikor Johann Lageder borral kezdett kereskedni Bolzano városában. Utódai belefogtak saját borok előállításába és számos szőlőültetvényt szereztek. Alois III, a birtok alapítójának unokája, Alto Adige klimatikus sokféleségét a régió egyik erősségének tekintette és 1934-ben megvásárolta az Alto Adige déli részén, Magrében található Löwengang borbirtokot. Hamarosan a kisebb borászatok is elkezdték szállítani neki a szőlőt. Amikor Alois III 1963-ban váratlanul elhunyt, IV. Alois még csak 12 éves volt. Felesége Christiane és idősebb lánya, Wendelgard ennek megfelelően ideiglenesen vezetette a borászatot. Aztán az 1970-es évek közepétől, IV. Alois - húgával, férjével és Luis von Dellemann borásszal - elkezdte a borászat újrapozícionálását, szigorúan a minőségre és az innovatív módszerekre összpontosítva a szőlőben és a pincében egyaránt. Ma az 50 hektáros családi tulajdonban lévő szőlőültetvényen biodinamikusan gazdálkodnak.

Részletes leírás

A Löwengang Chardonnay nagy szerepet játszott a birtok sikerében és az Alto Adige minőségi borvidéki státuszának kialakításában. Az 1980-as években ez volt az első fehérbor a régióból, amelyet nemzetközi szinten is sikeresen pozícionáltak. A szőlőültetvény több kisebb parcellából áll, amelyek minden évben másképp reagálnak a helyi éghajlat hatásaira. A borászat feladata, hogy ennek megfelelően reagáljunk, és úgy kombináljuk őket, hogy minden évjárattal új remekmű születhessen.

Teljes leírás