Részletes leírás
Az Amastuola Negroamaro egy erőteljes, organikus vörös, amely Pugla egyik őshonos szőlőfajtájából, a Negroamaro-ból ("fekete keserű") készül. Izmos, tele van érett, sötét gyümölcsökkel.
Tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat, hogy a 2026.06.13-i és 2026.08.10-i minőség megőrzési idővel rendelkező Green Cuisine mustárpor 40g, termékünk földimogyorót tartalmazhat. A termékeket blokk nélkül, bármelyik boltunkba visszahozhatják, melyek árát visszatérítjük. A visszahívás csak a fenti szavatossági időt érinti.
Kedves Vásárlóink! Felhívjuk figyelmüket, hogy online rendelés leadása esetén, továbbra sem lehetséges a készpénzes fizetés. Utánvétes fizetés esetén kizárólag bankkártyával tudnak fizetni kollégáinknál. Megértésüket köszönjük!
A Negroamaro meglehetősen intenzív rubinvörös színű gránát árnyalatokkal. Illatában friss gyümölcsös karaktere van, erdei bogyókkal. Balzsamos és mediterrán alap, mirtusz és masztix jegyivel. Ízben selymes, jó kiegyensúlyozott testtel, némi fűszerességgel.
A birtok története visszanyúlik egészen a 15. századig, amikor még szerzetesek irányítása alatt működött a borászat. A későbbiekben több család is birtokolta, majd 2003-tól a KIKAU csoport részévé vált. Organikusan történik a szőlészet és a borászat egyaránt a birtokon, melynek meghatározó karaktere a hosszan elnyúló szőlőskert, melyet körülölelnek az olajfák, ezzel is biztosítva a biodiverzitást a természetben.
Az Amastuola Negroamaro egy erőteljes, organikus vörös, amely Pugla egyik őshonos szőlőfajtájából, a Negroamaro-ból ("fekete keserű") készül. Izmos, tele van érett, sötét gyümölcsökkel.