Chimay Rouge 0,33l
Chimay Rouge 0,33l
1 099 Ft
Egységár: 3 330 Ft / l

Chimay Rouge 0,33l

  • Cikkszám: 601011
Szállítható
1 099 Ft
Egységár: 3 330 Ft / l

Az egyik leghíresebb kolostori sörfőzde legsűrűbben forgalmazott terméke. A Chimay-sörök receptjét és fűszerezését ma is titok övezi. 7% Trappista dubbel

Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás 30.000 Forint kosárérték felett!

Cégről

Abbaye Notre Dame De Scourmont. A világ legtöbb sörfogyasztójának a Chimay egyet jelent a trappista sörrel. A Chimay volt az első, aki a söreit messze földön értékesítette, nem csak az apátság közvetlen közelében, és ők mutatták be a trappista márkát a nagyközönségnek. Napjainkban a Chimay exportálja a legtöbb sört a trappista apátságok közül, termékeinek 35%-át értékesíti külföldön.

Részletes leírás

Közepesen hosszú, krémes hab. Színe fátyolos, mély-borostyán, gránátalma-szerű reflexekkel. Illata malátás és távolról rumos szilvára emlékeztet. Levegővel karamellás illat is feltűnik. Már az első korty is betölti a szájat. Krémes textúrájú, alapvetően savas ízvilágú, nagy testű, sűrű sör. A komló keserűsége és a nem elhanyagolható mennyiségű alkohol csak visszahúzódóan, "hátul" jelentkezik. Komplex utóíze szépen strukturált: előbb pici pörkölt aroma jelentkezik, barna kenyér, majd egy habos-szénsavas ízhatás, végül hosszú, lágy, picit borsos keserűség. Egy nagy sörfőzde nagy söre. Szóló sör. Sűrű, testes jellegével valódi téli ital. Hosszú, hideg napok után inkább ezt ölelgessük, ne a cserépkályhát!

Teljes leírás