Blog
![Andros Andros](https://file.culinaris.hu/images/800x600/resize/andros-gyumolcsle-edm_5okaz3em.jpg?v=1)
Az Andros a minőséget és az életet képviseli. Az Andros családi vállalkozás Franciaország szívében több mint 100 éve azon dolgozik, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a gyümölcsöket. A legjobb minőségű és legízletesebb gyümölcsök kiválogatása révén az Andros képes termékeit tartósítószerek és mesterséges aromák felhasználása nélkül előállítani.
![blackswan blackswan](https://file.culinaris.hu/images/800x600/resize/culinaris-cikk-meret-800x600px_d32tp0vk.png?v=1)
Ez egy valódi olasz klasszikus, egyenesen Firenzéből. Az ital nevét egy hajdani polgármesterről kapta, aki az Americano koktélját ginnel kérte a Casoni nevű bárban. Innentől kezdve többen kezdték úgy rendelni ezt az italt, hogy "Egy Negroni féle Americano-t kérek!" Először -még más néven- 1929-ben jelent meg ez a receptúra egy párizsi koktélgyűjteményben, majd 1939-ben már Negroni néven publikálták.
![garofalo garofalo](https://file.culinaris.hu/images/800x600/resize/images_k7kcjzgf.png?v=1)
A Fattorie Garofalo egy kiemelkedő olasz márka, amely híres kiváló minőségű tejtermékeiről, különösen a Campania régióban termelt Mozzarella di Bufala PDO-ról. A márka büszke arra, hogy saját gazdaságaiban tenyésztett bivalyok tejéből készíti termékeit, garantálva a legjobb minőséget és frissességet.
![citterio citterio](https://file.culinaris.hu/images/800x600/resize/culinaris-cikk-meret-800x600px-1_ej8mecu2.png?v=1)
A Citterio név egyet jelent a legkiválóbb olasz felvágottakkal, egy olyan márkával, amely több mint egy évszázados múltra tekint vissza. A márkát 1878-ban alapította Giuseppe Citterio, és azóta egy kis delikát üzletből világvezetővé nőtte ki magát a húsfeldolgozó iparban. A Citterio öröksége a professzionalizmus, a szenvedély, az innováció és a minőség iránti elkötelezettségen alapul.
![margarita margarita](https://file.culinaris.hu/images/800x600/resize/culinaris-cikk-meret-800x600px-3_u2adq9ou.png?v=1)
A Margarita koktél az egyik leghíresebb mexikói ital, amelyet gyakran fogyasztanak a Cinco de Mayo ünnepén is. Ez a klasszikus koktél tökéletesen illik az ünnepi hangulathoz, mivel friss, citrusos és üde ízével igazán hűsítő. A Cinco de Mayo Mexikóban az ünneplés és az emlékezés napja, a mexikói kultúra és történelem fontos része. A Margarita, mint mexikói eredetű koktél, tökéletes választás az ünnepi hangulat fokozására, és emlékeztet bennünket Mexikó hagyományaira és gazdag kulturális örökségére.
![guffanti guffanti](https://file.culinaris.hu/images/800x600/resize/img-9083-263x148_zwiub1qn.jpeg?v=1)
A Guffanti márka gyökerei egészen 1876-ig nyúlnak vissza. Ebben az évben Luigi Guffanti egy elhagyott ezüstbányát vásárolt Valgannában, ahol a természetes körülmények ideálisak voltak a Gorgonzola sajt érleléséhez. Az ezüstbánya különleges mikroklímája – állandó hőmérséklet és páratartalom – lehetővé tette, hogy a sajtok tökéletesen érlelődjenek, így Luigi gyorsan sikert aratott a régióban.
![culinaris meet the locals mez culinaris meet the locals mez](https://file.culinaris.hu/images/800x600/resize/kepernyofoto-2022-01-08-221250_p8zf25rg.png?v=1)
Az ELIT Méhészeti Szövetkezet minden egyes üveg méze mögött valódi kaptár és igazi elhivatott méhész áll. A Meet The Locals következő részében többgenerációs méhész családokat, vándorméhészeket mutatunk be, akiknek céljuk, hogy minőségi, magyar méz kerüljön a háztartásokba, és hogy a méz útja visszakövethető legyen. Olvassátok le a QR kódot a hátsó címkén, és meglátjátok itt nincs varázslat!