Blog

rifai

Október 4-én 13 órától a Perc utcai, október 5-én 10 és 13 óra között a Hegyvidék Bevásárlóközpontban és délután 13 órától a Balassi üzletünkben várunk benneteket Rifai magkülönlegességek kóstoltatására.

pavlova

Na és te készítettél már Pavlovát? Kívül egy ropogós, törékeny héj, belül egy könnyű, habos pillecukor, a tetején egy krémesen lágy tejszínhab, a korona pedig rajta a friss gyümölcs. Egyszerűbb, mint gondolnád, és receptünk segítségével könnyen elkészítheted most Te is!

Andros

Az Andros a minőséget és az életet képviseli. Az Andros családi vállalkozás Franciaország szívében több mint 100 éve azon dolgozik, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a gyümölcsöket. A legjobb minőségű és legízletesebb gyümölcsök kiválogatása révén az Andros képes termékeit tartósítószerek és mesterséges aromák felhasználása nélkül előállítani.

blackswan

Ez egy valódi olasz klasszikus, egyenesen Firenzéből. Az ital nevét egy hajdani polgármesterről kapta, aki az Americano koktélját ginnel kérte a Casoni nevű bárban. Innentől kezdve többen kezdték úgy rendelni ezt az italt, hogy "Egy Negroni féle Americano-t kérek!" Először -még más néven- 1929-ben jelent meg ez a receptúra egy párizsi koktélgyűjteményben, majd 1939-ben már Negroni néven publikálták.

garofalo

A Fattorie Garofalo egy kiemelkedő olasz márka, amely híres kiváló minőségű tejtermékeiről, különösen a Campania régióban termelt Mozzarella di Bufala PDO-ról. A márka büszke arra, hogy saját gazdaságaiban tenyésztett bivalyok tejéből készíti termékeit, garantálva a legjobb minőséget és frissességet.

 

citterio

A Citterio név egyet jelent a legkiválóbb olasz felvágottakkal, egy olyan márkával, amely több mint egy évszázados múltra tekint vissza. A márkát 1878-ban alapította Giuseppe Citterio, és azóta egy kis delikát üzletből világvezetővé nőtte ki magát a húsfeldolgozó iparban. A Citterio öröksége a professzionalizmus, a szenvedély, az innováció és a minőség iránti elkötelezettségen alapul.

margarita

A Margarita koktél az egyik leghíresebb mexikói ital, amelyet gyakran fogyasztanak a Cinco de Mayo ünnepén is. Ez a klasszikus koktél tökéletesen illik az ünnepi hangulathoz, mivel friss, citrusos és üde ízével igazán hűsítő. A Cinco de Mayo Mexikóban az ünneplés és az emlékezés napja, a mexikói kultúra és történelem fontos része. A Margarita, mint mexikói eredetű koktél, tökéletes választás az ünnepi hangulat fokozására, és emlékeztet bennünket Mexikó hagyományaira és gazdag kulturális örökségére.

guffanti

A Guffanti márka gyökerei egészen 1876-ig nyúlnak vissza. Ebben az évben Luigi Guffanti egy elhagyott ezüstbányát vásárolt Valgannában, ahol a természetes körülmények ideálisak voltak a Gorgonzola sajt érleléséhez. Az ezüstbánya különleges mikroklímája – állandó hőmérséklet és páratartalom – lehetővé tette, hogy a sajtok tökéletesen érlelődjenek, így Luigi gyorsan sikert aratott a régióban.

culinaris meet the locals mez

Az ELIT Méhészeti Szövetkezet minden egyes üveg méze mögött valódi kaptár és igazi elhivatott méhész áll. A Meet The Locals következő részében többgenerációs méhész családokat, vándorméhészeket mutatunk be, akiknek céljuk, hogy minőségi, magyar méz kerüljön a háztartásokba, és hogy a méz útja visszakövethető legyen. Olvassátok le a QR kódot a hátsó címkén, és meglátjátok itt nincs varázslat!

lotusz

Dobd fel a borongós napokat egy nagyon egyszerű, de mégis ínycsiklandózó Lotus kekszes sajttortával! Készítsd el te is Culinaris hozzávalókból!

egeszseg

Szerencsére manapság az egészséges táplálkozás egyre inkább előtérbe kerül és egyre többen válnak nyitottá arra, hogy odafigyeljenek az étrendjükre, életmódjukra.

culinaris pekseg meet the locals

A kelő tészta látványa, a sercegő kenyér illata, a friss pékáru íze és boldog vásárlóink - amit mind pékeinknek köszönhetünk. Adamcsek Krisztián a Culinaris saját kézműves pékségének műszakvezetője visz be minket a kulisszák mögé, hogyan készül a kedvenc grissinink, croissantunk. Minden frissen készül a nap több órájában, és minden egyes kenyér és péksütemény mögött egy elhivatott pék áll.