Blog

A linzer az örök kedvenc. Omlós, vajas tészta, illatos barack- vagy málnalekvárral töltve, finom porcukorral hintve. Ez a klasszikus omlós sütemény nemcsak a gyerekkori ünnepek emlékét idézi fel, hanem remek választás a húsvéti reggelihez, a vendégváró asztalra vagy egy tavaszi délután teázáshoz is.
Hozzávalók (kb. 25-30 darabhoz):
- 250 g liszt
- 150 g hideg vaj
- 80 g porcukor
- 1 tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor vagy ½ tk vaníliakivonat
- Reszelt citromhéj (opcionális, de ajánlott)
- Kedvenc lekvárod – barack, málna, ribizli vagy narancslekvár
- Porcukor a szóráshoz

Ha fontos számodra a vitaminokban gazdag, egészséges étkezés, de nincs időd hosszas előkészületekre, akkor próbáld ki kollégánk kedvenc salátáját! Pár perc alatt elkészítheted, mégis friss, tápláló és isteni finom.
Az iroda közös kedvence.
Hozzávalók:
- 100 g madársaláta
- 1 közepes alma (kockázva)
- 10-12 szem szőlő (félbevágva)
- 1 tonhal konzerv (vízben vagy olajban, lecsepegtetve)
- 80 g feta sajt (morzsolva)
- 1-2 ek balzsamecet
- 1 ek olívaolaj (opcionális)
- só, bors ízlés szerint
- 1 ek aprított snidling
- 1 ek friss koriander (finomra vágva)

A tavasz egyik első hírnöke a friss, illatos medvehagyma, amely nemcsak finom, hanem egészséges is. Tele van vitaminokkal, támogatja az immunrendszert, és kiválóan helyettesíti a fokhagymát vagy a snidlinget. Felhasználása rendkívül sokoldalú: készíthetsz belőle pesztót, pogácsát, fűszervajat vagy akár salátát. Az egyik legjobb módja azonban, hogy krémleves formájában élvezd ezt a tavaszi csodát!
Próbáld ki ezt az egyszerű és isteni medvehagyma krémleves receptet, amely garantáltan feldobja a napodat!

A palacsinta az egyik legkedveltebb desszertünk – elkészítése egyszerű és szinte bármilyen töltelékkel elkészíthető. Legyen az lekvár, kakaó, túró, vagy akár sós töltelék, minden alkalomra tökéletes választás. Biztosan mosolyt csal mindenki arcára – reggelire, uzsonnára vagy desszertként is megállja a helyét.
Most pedig nézzük, hogyan készíthetsz el egy klasszikus magyar palacsintát!

A farsangi szezon kezdetével elérkezett az ideje a hagyományos fánkok sütésének! A szalagos fánk az egyik legkedveltebb finomság ilyenkor, ami nemcsak ízletes, hanem egy igazi ünnepi élményt is ad. Ha te is szívesen elkészítenéd ezt a klasszikust, mutatjuk, hogyan sütheted meg otthon, gyorsan és egyszerűen!

Az ünnepi asztalon nemcsak a főételek, hanem az előételek is nagy szerepet kapnak. Ezek a finom falatok tökéletesen felkészítik a vendégeket a nagy lakomára, miközben a karácsonyi hangulatot is megteremtik. Íme három különleges, ünnepi előétel recept, amikkel biztosan lenyűgözheted a családot és barátokat.