#egyből3 Kárai Dáviddal - 5.rész Garnéla

Variácók garnélára Kárai Dávidtól! Akár a mangós garnélanyársat készíted el mogyorószószos üvegtésztával vagy a piri-piri fűszerezésűt kuszkuszsalátával és sültpaprikakrémmel, vagy a fokhagymás-citrom verziót avokádós kukoricasalátával, a végeredmény hozta siker biztosan nem marad el!

 

mangos_ganela

Mangós garnélanyársak mogyorószószos üvegtésztával, ropogós zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 10-12 db garnéla
  • 2 evőkanál mangó chutney
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál méz
  • pár csepp citromlé
  • 10 dkg üvegtészta
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csomag újhagyma
  • 10 dkg borsóhüvely
  • 8 dkg bébikukorica
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A tisztított garnélákat nyársra tűzzük, majd megkenjük a mangó chutney-val. 5-6 perc alatt meggrillezük őket.
  2. Az üvegtésztát 5 percre forró vízbe áztatjuk, közben a mogyoróvajból, a szójaszószból, mézből, citromléből elkészítjük hozzá a szószt. Ha túl sűrű, kevés vízzel lazítjuk.
  3. Egy serpenyőt felforrósítunk, beleöntjük az olajat és nagy lángon megpirítjuk benne a zöldségeket. Ha szépen megpirultak, sózzuk, borsozzuk őket.
  4. A tésztát leszűrjük, összekeverjük a szósszal, tányérokba szedjük és a pirított zöldségekkel, valamint a garnélanyársakkal tálaljuk.

 

piripiri_rak

Piri-piri garnéla, kuszkuszsaláta, sültpaprikakrém

Hozzávalók:

  • 10-12 db garnéla
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál piri-piri fűszerkeverék
  • 10 dkg kuszkusz
  • 2 dl forró víz
  • 1 kígyóuborka
  • 5-6 szem koktélparadicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db sóban eltett citrom
  • 25 dkg grillezett paprika
  • 1 marék dió
  • 2 evőkanál gránátalmaszirup
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A garnélákat megkenjük olajjal, majd rászórjuk a fűszerkeveréket és 5-6 perc alatt meggrillezzük őket.
  2. A kuszkuszt egy tálba szórjuk, adjunk hozzá egy evőkanál olajat, sózzuk és felöntjük a forró vízzel. Lefedve 10 percig állni hagyjuk. Közben az uborkát, a paradicsomot a petrezselymet és a citromot felaprítjuk majd a kész kuszkuszhoz keverjük.
  3. A mártogatóshoz a grillezett paprikát a dióval és a gránátalmasziruppal együtt késes robotgépben pürésítjük, majd sóval és borssal ízesítjük.

 

kukorica_garnela

Fokhagymás-citromos garnéla, avokádós kukoricasalátával

Hozzávalók:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál olaj
  • 10-12 db garnéla
  • 2 db főtt kukorica
  • 2 db salotta hagyma
  • 5-6 db koktélparadicsom
  • 1 érett avokádó
  • 1 lime leve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • chipotle chili paprika ízlés szerint
  • só, bors
  • friss koriander a tálaláshoz
  • tortilla chips a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. A fokhagymát és a citrom héját lereszeljük, elkeverjük két evőkanál olajjal, sóval és borssal. A garnélákat ezzel a páccal kenjük meg, majd 5-6 perc alatt meggrillezzük őket.
  2. A kukoricát egy tálba vágjuk, hozzáadjuk a felaprított hagymát, paradicsomot és avokádót.
  3. A lime levéből, két evőkanál olívaolajból, sóval, borssal és chipotle chilivel egy öntetet keverünk, majd ezzel locsoljuk meg a salátát.
  4. A meggrillezett rákokat a salátába keverjük és friss korianderrel, valamint tortilla chipsszel tálaljuk.

Receptvideó:

 

Kapcsolódó termékek

    • Nincs készleten
    Green Cuisine Piri Piri üveg 65g
    1 079 Ft
    Átmenetileg nem elérhető
    • Nincs készleten
    Umami 3 évig érlelt szójaszósz 150ml
    4 299 Ft
    Átmenetileg nem elérhető
    • Nincs készleten
    Ankerkraut Chipotle Chili paprika 55g
    3 499 Ft
    Átmenetileg nem elérhető
    • BP
    • Nincs készleten
    Lime db
    229 Ft
    Átmenetileg nem elérhető
    • BP
    • Nincs készleten
    Bio Uborka kígyó db
    999 Ft
    Átmenetileg nem elérhető
    • BP
    • Nincs készleten
    Friss garnéla 130g
    3 499 Ft
    Átmenetileg nem elérhető