Saint Clair Block 10 Pinot Noir 2020 0,75l
Saint Clair Block 10 Pinot Noir 2020 0,75l
9 190 Ft
Egységár: 12 253 Ft / l

Saint Clair Block 10 Pinot Noir 2020 0,75l

  • Cikkszám: 607041
Átvehető
Szállítható
Elérhető készlet: 3 db
9 190 Ft
Egységár: 12 253 Ft / l

A Saint Clair Block 10 Pinot Noir 2020 egy élénk vörösbor, mely tükrözi Marlborough, Új-Zéland egyedi terroir-ját. Csábító aromái érett piros gyümölcsöket és finom fűszereket ígérnek, melyeket selymes textúra és élénk savasság kísér a szájpadláson. Ez a bor kiválóan párosítható különböző ételekkel, vagy önmagában is élvezhető, bemutatva a Saint Clair Family Estate és Marlborough Pinot Noir-borainak kiválóságát.

Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás Budapestre 15.000 Ft , vidékre 20.000 Ft kosárérték felett!

Cégről

A Saint Clair Családi Birtok egy rangos borászat, mely Új-Zéland híres Marlborough régiójában található. Neal és Judy Ibbotson által 1994-ben alapítva, a birtok az ország vezető prémium borokat termelő vállalatává nőtte ki magát.
A Saint Clair szőlőültetvényei különböző Marlborough-alrégiókban helyezkednek el, beleértve a Wairau-völgyet és az Awatere-völgyet is. Ez a földrajzi sokszínűség lehetővé teszi a Saint Clair számára, hogy széles választékú borokat állítson elő, mindegyik bemutatva a saját szőlőültetvényének egyedi terroir-ját. Marlborough hűvös éghajlata, bőséges napsütése és jó vízelvezetésű talajai hozzájárulnak az ezeken a szőlőültetvényeken termelt szőlők minőségéhez és sajátosságaihoz.
A Saint Clair elkötelezett az olyan kivételes minőségű borok készítése mellett, melyek valóban kifejezik Marlborough lényegét. A borászati csapatot Hamish Clark főborász vezeti, aki hagyományos technikákat ötvöz modern innovációval, hogy olyan borokat hozzon létre, melyek élénkek, elegánsak és tükrözik a terroir-t.
A Saint Clair változatos borportfólióval rendelkezik, ideértve a Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Chardonnay, Riesling és még sok más fajtát is. Borai állandóan kapnak kritikai elismerést és díjakat mind hazai, mind nemzetközi szinten, bemutatva a birtok elkötelezettségét a minőség iránt.
A Saint Clair Családi Birtok elkötelezett a fenntartható szőlőtermesztés és borászati gyakorlatok mellett. A környezetvédelmet prioritásként kezelik, kezdeményezésekkel igyekeznek megőrizni az ivóvizet és védeni a szőlőültetvények biodiverzitását.
A birtok pincelátogatási élményt kínál látogatóinak, ahol megkóstolhatják a Saint Clair borok válogatását, miközben gyönyörködhetnek a környező szőlőültetvények festői kilátásában. Vezetett túrák is elérhetők, melyek betekintést nyújtanak a borászati ​​folyamatba és a birtok minőség iránti elkötelezettségébe.
Az évek során a Saint Clair kiemelkedett Új-Zéland borászati iparában, minőségének és innovációjának köszönhetően. A birtok hagyatéka szenvedélyen, elkötelezettségen és mély tiszteleten alapul a föld iránt, ami népszerű célponttá teszi a borrajongók számára.
 

Részletes leírás

A Saint Clair Block 10 Pinot Noir 2020 egy vörösbor, mely egyedülálló kifejezése a Pinot Noir szőlőfajtának. A Saint Clair családi birtok által termelt, mely híres elkötelezettségéről a minőségi borászat iránt a Marlborough régióban, Új-Zélandon. Ez a bor tükrözi a Block 10 szőlőültetvény terroir-ját, melyet kiváló minőségű Pinot Noir szőlőiről ismernek.
A pohárban a bor élénk rubin-vörös színnel rendelkezik, utalva fiatalságára és frissességére. Közepes intenzitással bír.
A pohár kavargatása közben csábító aromák bontakoznak ki. Érett piros gyümölcsök, mint a cseresznye, málna és eper illatát érezhetjük, virágos jegyekkel, mint az ibolya és egy kis szárított fűszernövény. Fűszeres jegyek is vannak, mint a fahéj és szegfűszeg, melyek komplexitást adnak az aromaprofilnak.
Kóstoláskor kellemes élményben van részünk. Közepes testtel rendelkezik, selymes textúrával. Az ízek tükrözik az aromaprofilt, élénk piros gyümölcsökkel a középpontban. Érezhetünk földes jegyeket is, melyek emlékeztetnek a nedves erdő talajára, mélységet és érdekességet adva. A bor savassága élénk, frissességet biztosítva, hozzájárulva az egyensúlyhoz.
A lecsengés hosszú és kielégítő. A gyümölcsös ízek fokozatosan elhalványulnak, kellemes benyomást hagyva. Finom fűszeres vagy földes jegyek maradnak a szájpadláson.
A Saint Clair Block 10 Pinot Noir 2020 egy olyan bor, mely magában hordozza Marlborough terroir-jának lényegét és a Pinot Noir szőlő karakterét. Élénk gyümölcsös ízeivel, elegáns szerkezetével és kiegyensúlyozott savasságával sokoldalú és élvezetes bor, mely alkalmas különféle ételekhez való párosításra vagy önmagában való fogyasztásra. Ez a bor a bizonyíték a Saint Clair családi birtok kézművességére és Új-Zéland Marlborough régiójának kiváló Pinot Noir borainak potenciáljára.

Teljes leírás