Unger Kőszegi Kékfrankos
Unger Kőszegi Kékfrankos "Ördög" 2021 0.75l
15 290 Ft
Egységár: 20 387 Ft / l

Unger Kőszegi Kékfrankos "Ördög" 2021 0.75l

  • Cikkszám: 606742
Átvehető
Szállítható
Elérhető készlet: 1 db
15 290 Ft
Egységár: 20 387 Ft / l

Mély rubinvörös szín, majdnem átláthatatlan. Illatában és ízében először a cseresznye és a cseresznyevirág dominálnak, majd jönnek a piros bogyós gyümölcsök. A háttérben az érett erdei gyümölcsök finom, ugyanakkor határozott, gazdag ízei és fűszerei érezhetők. Feszes, élénk savak, magas energiaszint és elegancia jellemzi, kiegyensúlyozott karakterrel.

Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás Budapestre 15.000 Ft , vidékre 20.000 Ft kosárérték felett!

Cégről

Az Unger Bormanufaktura egy jogász és egy építész vállalkozása, akik a szőlőben és a pincében a legjobbat keresik, kompromisszumok nélkül. A két alapító, dr. Kaibinger Tamás és Stampf Ervin célja természetközeli terroir borok készítése Kékfrankosból. A Kőszegi-szőlőhegy történelmi területein, a Kálvária-hegyen, a Felső-árnyékos dűlőben, a Szultán-dombon és az Ördögárokban telepítettek Kékfrankost. Az oltványokat erre a területre és éghajlatra szelektálták. A szőlő közepes fürtű és bogyójú, amelyből olyan koncentrált bort készül, amely képes lekövetni a terroir apró rezdüléseit. Ennek köszönhetően a különböző dűlőkben készült borok ízvilága egyedi.

Részletes leírás

Szűretlen, derítetlen, természetes bor a kőszegi Kálvária templom melletti saját telepítésű kékfrankos ültetvényük első szüretéből. Szeptember végi, október eleji szüret. Néhány nap hidegáztatást követően spontán erjedt. Gravitációs úton palackozták. Jó ivású, hosszú életű bor. Nyitást követően várjunk vele órát. Ne hagyjuk felmelegedni, 20 fok körül mutatja a legszebb arcát.

Teljes leírás