Részletes leírás
A karamellmalátának köszönhetően könnyed, aromás, karamelles karakterrel megáldott sör, melynek utóízében enyhe konyakos felhangok jelentkeznek. Sima és szeretetreméltó ital.
Sötét vörösesbarna színéhez vastag, drapp hab párosul. Illatából pörkölt aromák bújnak elő némi hideg füstösséggel. Ízében orvosságos-gyógyfüves aromák fedezhetők fel.
A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban
1881-ben a Franciaország-beli Sainte-Marie-du-Mont kolostorból érkező Trappista szerzetesek új apátságot alapítottak holland területen, Tilburg városának közelében, ahol a szerzetesi élet előírásainak megfelelően földművelésbe kezdtek a helyiek által „Koningshoeven”-nek, azaz, „királyi farm”-nak nevezett földeken. A száraz, nehezen művelhető talajon folytatott gazdálkodásból befolyt összeg azonban minden erőfeszítés ellenére sem volt elegendő az önfenntartáshoz. 1884-ben Nivardus Schweykart főapát megoldást talált a pénzügyi problémákra: az apátság falain belül sörfőzdét alapított, majd, hogy versenyre kelhessen a környéken működő számos sörfőzdével, egyik szerzetesét (Isidorus Laaber-t) Németországba küldte, hogy kitanulja a sörfőzőmesterséget. Az első és máig egyetlen holland Trappista sörfőzde a helyiek számára ismeretlen, különleges sörök készítésébe kezdett, mely megalapozta az apátság jövőjét. A La Trappe sörök értékesítése mind a mai napig az apátság fő bevételi forrása.
A karamellmalátának köszönhetően könnyed, aromás, karamelles karakterrel megáldott sör, melynek utóízében enyhe konyakos felhangok jelentkeznek. Sima és szeretetreméltó ital.