Schlenkerla Eiche 19,9º 0,5l
Schlenkerla Eiche sör 19,9º 0,5l
1 490 Ft
Egységár: 2 980 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Schlenkerla Eiche sör 19,9º 0,5l

  • Cikkszám: 606759
1 490 Ft
Egységár: 2 980 Ft / l

A Schlenkerla sörgyárban előállított malátát nyílt fatüzelésű tűzön szárítják, történelmi recept szerint. Míg hagyományosan a bükkfát használták és használják a klasszikus Aecht Schlenkerla Rauchbier-hez, az Aecht Schlenkerla malátához tölgyfa használnak. Az így kapott tölgyfával füstölt maláta finomabb és összetettebb füstaromával rendelkezik, mint a fűszeres és intenzív bükkfával füstölt maláta.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

A Schlenkerla sörfőzdét, ahonnan a Rauchbier származik, először 1405-ben említik, eredetileg a település legrégebbi részén, a bambergi dóm alatt működött. A történelmi épületet a gótikus boltívekkel rendelkező, 14. századi domonkos rendi kolostor és a frank faszerkezetes homlokzat miatt is érdemes megtekinteni. Innen származik a Rauchbier Eiche Doppelbock.

Összetevők

víz, árpamaláta, komló,élesztő

Allergének

árpamaláta

Részletes leírás

Az Aecht Schlenkerla tölgyben kialakuló összetett füstös jegyet a Hallertau-ból származó legfinomabb aromájú komló változatos keserűsége egészíti ki. Borostyán színű és 8%-os alkohollal több hónapig érlelődik a Stephansberg alatti mély sörpincékben, hogy karácsonykor a füstölt sör szerelmeseinek különleges ital legyen.

Teljes leírás