Antonio Mattei 1858-ban alapította cégét Pratoban, a hagyományos „Biscotti di Prato” mandulás sütemények szülővárosában. Az egyedi recept alapján készített édességek azonnal népszerűek lettek, sőt rangos díjakat is nyertek. Antonio Mattei cégét ma már a Pandolfini család irányítja, akik továbbviszik a tradícionális mandulás kekszek készítésének hagyományát. Sikereiket, törekvésüket mi sem bizonytja jobban, mint a tény, hogy termékeik a mai napig megőrizték az az eredeti házi sütemények fantasztikus ízét és illatát.
Összetevők
búzaliszt, vaj (tej) 19%, tönkölyliszt 16%, nyers nádcukor 14%, szabad tartásból származó tojás, búzakeményítő, tengeri só, természetes aromák, térfogatnövelő (ammónium-bikarbonát).
Allergének
Búzát, vajat, tönkölyt és tojást tartalmaz. Nyomokban tartalmazhat diót, pisztáciát, mogyorót, mandulát, szóját, fenyőmagot és kókuszt.
Részletes leírás
Omlósságát a vaj, kellemesen édes ízét pedig a nádcukor adja. Remekül illik tejhez, teához vagy kávéhoz is.