Antonio Mattei 1858-ban alapította cégét Pratoban, a hagyományos „Biscotti di Prato” mandulás sütemények szülővárosában. Az egyedi recept alapján készített édességek azonnal népszerűek lettek, sőt rangos díjakat is nyertek. Antonio Mattei cégét ma már a Pandolfini család irányítja, akik továbbviszik a tradícionális mandulás kekszek készítésének hagyományát. Sikereiket, törekvésüket mi sem bizonytja jobban, mint a tény, hogy termékeik a mai napig megőrizték az az eredeti házi sütemények fantasztikus ízét és illatát.
Összetevők
búzaliszt, vaj (tej) 18%, tönkölyliszt 15%, maltit, szabad tartásból származó tojás, búzakeményítő, búzacsíra 3%, tengeri só, természetes aromák, térfogatnövelő (E450i, E500iii).
Allergének
Búzát, vajat, tönkölylisztet és tojást tartalmaz. Nyomokban tartalmazhat diót, pisztáciát, mogyorót, mandulát, szóját, fenyőmagot és kókuszt.
Részletes leírás
Omlósságát a vaj, édes ízét ezúttal nem cukor, hanem édesítőszer adja. Remekül illik tejhez, teához vagy kávéhoz is.