Maggi fűszerszósz 125g
Maggi fűszerszósz 125g
1 799 Ft
Egységár: 14 992 Ft / kg
Átmenetileg nem elérhető

Maggi fűszerszósz 125g

  • Cikkszám: 999613
1 799 Ft
Egységár: 14 992 Ft / kg

Klasszikus és harmonikus, megkoronázza az ízeket. Nem hiányozhat egyetlen asztalról sem.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

Julius Maggi 1846. október 9-én született Frauenfeldben, egy olasz bevándorló és egy svájci asszony öt gyermeke közül másodikként. Mozgalmas ifjúsága során több iskolát végigpróbált, kereskedelmi tanulmányait azonban időnek előtte befejezte. Két évig Budapesten is dolgozott egy akkor rendkívül korszerűnek számító malomban, ahol igazgató-helyettessé küzdötte fel magát. Hazatérve, 23 éves korában megörökölte apja veszteséges malmát, amelyet új munkamódszerek bevezetésével megmentett a csődtől, sőt hamarosan virágzó vállalkozássá fejlesztett. A Maggi® márka története ekkor, 1872-ben kezdődött. Akkoriban már egyre több nő dolgozott, a sütés-főzésre kevés idejük maradt, miközben a fatüzelésű tűzhelyen még egy leves elkészítése is órákat vett igénybe. Az üzemekben nem volt kantin vagy büfé, az ebédszünetet percekben mérték. A következmények nem maradtak el: a munkások egészségi állapota leromlott, sok volt a hiányzás, terjedtek a betegségek és nőtt a halandóság. A probléma megoldására Julius Maggi könnyen emészthető, olcsó és tápláló hüvelyesekkel kezdett kísérletezni. Gyárában alapanyag keverékeket készített, amit “egyperces levesként” hirdetett. Az eredeti Maggi-levesek magas fehérje- és keményítőtartalmú hüvelyesekből készültek, és forradalmian egészséges tápláléknak számítottak. A sikert követően Julius Maggi 1886-ban ételízesítőjét is piacra dobta; a hatalmas kereslet kielégítésére hamarosan lerakatokat kellett létesítenie Londonban, Párizsban, Berlinben és New Yorkban is.

Összetevők

növényi fehérje, biológiailag lebontott fehérje (víz, búzafehérje, só), víz, aroma (búzát tartalmaz), ízfokozó (mononátrium-glutamát, dinátrium-inozinát), só, cukor

Allergének

búza

Részletes leírás

Csak néhány csepp a jól ismert, nosztalgiát ébresztő üvegcséből a tökéletesség érdekében: levesekbe, salátákhoz, sültekre.

Teljes leírás