Christian Drouin Cidre Bouché Brut de Normandie 0,75l
Christian Drouin Cidre Bouché Brut de Normandie 0,75l
3 290 Ft
Egységár: 4 387 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Christian Drouin Cidre Bouché Brut de Normandie 0,75l

  • Cikkszám: 603207
3 290 Ft
Egységár: 4 387 Ft / l

Kiváló minőségű cider, amely könnyed, frissítő élvezetet ígér. Frissen fogyasztva, boros pohárban ajánljuk fogyasztani, fehér húsokhoz, halhoz, almás pitéhez illik leginkább.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

Idősebb Christian Drouin lett a Fiefs SainteAnna tulajdonosa a Gonnevilla-i lankákon, Honfleur közelében. A farmot almafákkal ültették be, és Christiant hamarosan elfogta a vágy, hogy saját calvadost termeljen. Egyszerre volt szigorú és kezdeményező: Pierre Pivet, a Pays d'Auge északi részén jól ismert, már akkor engedéllyel rendelkező lepárlómester segítségével első húsz évét almabor termésének lepárlásával töltötte. Az így kapott calvadost a gazdaság régi melléképületében tárolt egykori sherry-, portói- vagy calvados-hordókban tették félre érlelésre. Több hordónyi nagyon régi calvadosra is rá tudta tenni a kezét, miután a környék néhány neves termelőjének birtokát eladták. Az idősebb Christian Drouin ekkor már Párizsban megnyerte első érmét a regionális versenyeken.

Részletes leírás

Normandiában a cider készítés 2000 éves múltra tekint vissza. A 16. századtól a Pays d'Auge cider igen nagy hírnévre tett szert, köszönhetően a fejlődő préselési technikáknak, az új spanyol almafajtáknak, és I. Károly angol király normandiai szőlészet ellen hozott intézkedéseinek.Kellemes szénsavassága, színe és parfümössége miatt a francia királyok egyik kedvenc itala is volt. Minősége és egyedisége folytán a francia eredetvédett státuszt ("Appellation d'Origine Contrôlée) is megkapta. A kiváló calvadosairól ismert Christian Drouin ezt a hagyományt viszi tovább. A cider készítése során.

Teljes leírás