FR Bleu de Severac XAV
Bleu de Severac
22 990 Ft / kg
Egységár: 22 990 Ft / kg

Bleu de Severac

  • Cikkszám: 008061
Szállítható
Elérhető készlet: 0.91 kg
3 448 Ft
Egységár: 22 990 Ft / kg

Online bankkártyás fizetés esetén a kimérős termékek árának 130%-át zároljuk, amíg nem ismerjük a pontos mennyiséget. A vásárlás végösszege mindig mérés alapon kerül levonásra.

A Bleu de Severac egy nyers juhtejből készülő, közepesen lágy kékpenészes sajt.
Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás Budapestre 30.000 kosárérték felett!

Cégről

1976-ban egy Xavier nevű affineur (azaz „sajtmester”) a dél-franciaországi Toulouse, más néven Ville Rose gasztronómiai szívében megalapította sajtérlelőjét. Az „affineur” nevéből eredően sajtok érlelésével, nemesítésével foglalkozik. A sajtkészítők egy része saját maga érleli sajtjait, azonban vannak olyanok, akik a még „félkész” terméket átadják a sajt érlelésére specializálódott szakembereknek (ennek egyik legismertebb példája a parmezán). Xavier célja az előbbiekből levezetve kézműves, magas minőségű nyerstejes sajtok kiválasztása és tökéletessé érlelése volt. A nagyközönség körében a Xavier által érlelt sajtok azonnali sikert arattak, és nem sokat váratott magára a szakmabeliek elismerése sem. A sajtok iránti szenvedély örökletes, Xavier fia, Francois 2001-ben csatlakozott a vállalkozáshoz - 2015-ben pedig hivatásos affineurré vált. Lelkes csapatuk munkájának köszönhetően mára sajtjaik mind Franciaországban, mind külföldön elérhetőek.

Összetevők

nyers juhtej, só, oltó, tejkultúra, penicilium roquforti.

Allergének

Juhtejet és Penicillium roquforti-t tartalmaz.

Részletes leírás

Rugalmas (kevésbé zsíros, mint a rokfort), csont fehér tésztát rejt a természetes kéreg. Erezete vágáskor zöldeskék (petrezselyem-színű), oxigén hatására besötétedik. Ízét a rokfortéval lehet összehasonlítani: kevésbé erőteljes, édeskés, de ugyancsak karakteres.
Teljes leírás