Joseph Cartron Creme de Cassis 0,7l
Joseph Cartron Creme de Cassis 0,7l
9 990 Ft
Egységár: 14 271 Ft / l

Joseph Cartron Creme de Cassis 0,7l

  • Cikkszám: 605507
Átvehető
Szállítható
Elérhető készlet: 4 db
9 990 Ft
Egységár: 14 271 Ft / l

A kiegyensúlyozott, ízekben bővelkedő Joseph Cartron Créme de Cassis ideális koktélok készítéséhez, tele a feketeribizli harmonikus jelenlétével. Ribizlijüket, kizárólag a legnemesebb fajtát, a Noir de Bourgogne-t, a legnagyobb gonddal szelektálják.

Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás Budapestre 15.000 Ft , vidékre 20.000 Ft kosárérték felett!

Cégről

1882-ben Joseph Cartron megalapítja a cégét Nuits-Saint-Georges-ban, amit saját magáról nevezett el. A burgundi italkereskedések beszállítójává válik, a fiatal cég az elmaradhatatlan limonádékat és szódavizeket forgalmazza, és többek között régi híres likőröket is gyárt: Prunelle (Burgundy Sloe), Maraschino, Cacao, Kummel, Burgundian Ideal és még Bisette is. Ennek a kis családi vállalkozásnak a csúcspontja azonban már a kezdetektől fogva a Crème de Cassis Double Crème feltalálása, (akkoriban „Double Crème de Cassis Cartron” néven) ami olyan, mint egy természetes tisztelgés a hitelesség és az eredetiség előtt. ennek a terméknek a Crème de Cassis bölcsőföldjén. Josephnek nem volt gyermeke, a céget testvérére, Armandra hagyta, ahonnan viszont fiára, Henrire szállt át. Henri, aki 1949-ben halt meg, egyike volt a «Confrérie des Chevaliers du Tastevin» 7 alapítójának 1934-ben, a háború alatt Nuits-Saint-George polgármestere is volt.

Részletes leírás

A Nuits-Saint-Georges körüli Burgundy Grands Crus lejtőin termesztett gyümölcsöket nyár elején szüretelik, amikor már teljes érésben vannak. Joseph Cartron, aki nagyon ragaszkodik a minőséghez, a helyi terroirhoz és annak minden kincséhez, türelmesen nagyon erős kapcsolatokat épített ki a Noir de Bourgogne fajta helyi termelőivel. Ezek a kapcsolatok elengedhetetlenek ahhoz, hogy megőrizzék ennek a fajtának az összes karakterét alacsony terméshozam mellett (nagyjából 3-4 tonna hektáronként), ami minden termelőtől nagy odafigyelést igényel.

Teljes leírás