Ricard Pastis 0,7l
Ricard Pastis 0,7l
10 990 Ft
Egységár: 15 700 Ft / l

Ricard Pastis 0,7l

  • Cikkszám: 979028
Átvehető
Szállítható
Elérhető készlet: 3 db
10 990 Ft
Egységár: 15 700 Ft / l

Ezt a francia ánizslikőrt 1932-ben alkotta meg Paul Ricard a betiltott abszint helyettesítésére, sikere azóta is töretlen.

Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás Budapestre 15.000 Ft , vidékre 20.000 Ft kosárérték felett!

Cégről

A Ricard egy francia állami vállalat, amelyet 1932-ben alapított Marseille-ben Paul Ricard, hogy népszerűsítse saját Ricard névre hallgató italát. 1962-ben a Ricard üzletet bevezették a párizsi tőzsdére. 1968-ban Ricard visszavonult a Ricard vállalat napi vezetésétől az állami ellenőrzések miatti indulat miatt (állítólag híres rosszindulatának, valamint a francia állam hatalma iránti gyűlölködése miatt.). Paul Ricard fia, Patrick Ricard örökölte a Ricardot, mint a cég egyetlen termékét, amelyet szinte teljes egészében Franciaországban értékesítettek. Patrick Ricard vezette a cég nemzetközi terjeszkedését, 1972-ben ügyvezető igazgató lett. 1975-ben a két legnagyobb francia ánizsos aperitifgyártó és éles versenytárs, a Ricard és a Pernod Fils cégei egyesültek, létrehozva a Pernod Ricard csoportot, amely jelenleg a cég neve. Az egyesülés után, 1978-ban Patrick Ricard lett a Pernod Ricard csoport vezérigazgatója, amelyet 2012. augusztus 17-én bekövetkezett haláláig töltött be. Ma a Pernod-Ricard a világ második legnagyobb ital disztribútora.Termékeinek mára csupán 10%-át értékesítik Franciaországban, mindemellett az iparág egyik legszélesebb termékskálájával bírnak, beleértve az asztali borokat, pezsgőket, scotch-okat, konyakokat, gineket és vodkákat.

Részletes leírás

A pastis provanszi dialektussal keveréket jelent. Alkoholból, csiilagánizsból, édesgyökérporból, vízből, cukorból és provanszi fűszernövények (kakukkfű, rozmaring, borsikafű, zsálya és verbéna) kivonatából készül. Jéghideg vízzel hígítva érdemes fogyasztani.

Teljes leírás