A Dolce Cilento székhelye Olaszország Campania régiójában található, egy rövid útra a gyönyörű Amalfi-parttól. Bár a lepárló környezete tagadhatatlanul álomszép, gyakorlati előnyei is vannak. A föld hihetetlenül termékeny, és ideális a Dolce Cilento likőrportfóliójához használt gyümölcsök termesztéséhez. Ezt a finom limoncellót fő termékükként palackozzák, de elismert dinnye- és lédús görögdinnyelikőr is készül itt. Általános szabály, hogy az összes gyümölcsöt a betakarítást követő két órán belül feldolgozzák, és a héját pontos hőmérsékleten, több hétig tiszta alkohollal áztatják. Ez segít abban, hogy az összetevőkből a lehető legtöbb ízt nyerjék ki, minimálisra csökkentve ezzel a savanyúságot vagy a keserűséget. A Dolce Cilento kizárólag bio Amalfi citromot használ limoncellójában. Ezek a világszerte elismert citromok lédússáguk, édességük, intenzív (de kellemes) illatuk és a savasság egyensúlyának köszönhetően tökéletesek a limoncello-hoz. Sokkal nagyobbak is az átlagnál.