Részletes leírás
Ételpárosítás: Tökéletesen passzol a török konyha különböző mezzeihez és főételekhez.
Tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat, hogy a 2026.06.13-i és 2026.08.10-i minőség megőrzési idővel rendelkező Green Cuisine mustárpor 40g, termékünk földimogyorót tartalmazhat. A termékeket blokk nélkül, bármelyik boltunkba visszahozhatják, melyek árát visszatérítjük. A visszahívás csak a fenti szavatossági időt érinti.
Kedves Vásárlóink! Felhívjuk figyelmüket, hogy online rendelés leadása esetén, továbbra sem lehetséges a készpénzes fizetés. Utánvétes fizetés esetén kizárólag bankkártyával tudnak fizetni kollégáinknál. Megértésüket köszönjük!
A világ legnépszerűbb rakijája, a Yeni Rakı, amely büszkén képviseli az 500 éves rakı kultúrát, gondosan válogatott friss és szárított szőlő feldolgozásával készül, Törökországban. A Yeni Rakı úgy éri el a tökéletességet, hogy kiváló minőségű ánizst ad a szőlő jól kiegyensúlyozott keverékéből nyert szumához. Az egyedülálló kultúrának nevet és életet adó Yeni Rakı alkoholtartalma 45%.
Az 500 évvel ezelőtti első csepptől a rakı egy büszke történelem része, amely az életmódból született. A rakı nevű alkoholos ital eredete Kr.e. 2000 körüli időszakra nyúlik vissza, Anatólia borkultúrájáig. Anatólia népe az évszázadok során új mesterséget fejlesztett ki és tökéletesített; a szőlő erjesztésével nyert alkohol lepárlása. Rakı múltjának felfedezése során eljutunk annak történetéhez, hogy tudásuk alapján született meg a ma is ismert erős, ánizsillatú ital. A világ bármely más italától eltérően a rakı egy olyan ital, amelyhez egy teljes konyművészet társul. A Rakı felszolgálása soha nem egy személyre szól. A rakı asztal középpontjában nem az ételek állnak, hanem a barátokkal, családdal és szeretteivel folytatott felemelő beszélgetések hangulata. A továbbiakban a „The Spirit of Turkey” és a „Rakı&Fish: A Mediterranean Seafood Odyssey” tökéletes források a rakı kultúrával kapcsolatos részletes információkhoz.
Ételpárosítás: Tökéletesen passzol a török konyha különböző mezzeihez és főételekhez.