Részletes leírás
Testes, komplex vörösbor kifejezetten gyümölcsös aromákkal. Némi medvecukor, kakaó és fűszerek is felfedezhetőek a borban. Érdemes fogyasztás előtt dekantálni és remek választás vörös húsokhoz és különböző sajtokhoz.
Tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat, hogy a 2026.06.13-i és 2026.08.10-i minőség megőrzési idővel rendelkező Green Cuisine mustárpor 40g, termékünk földimogyorót tartalmazhat. A termékeket blokk nélkül, bármelyik boltunkba visszahozhatják, melyek árát visszatérítjük. A visszahívás csak a fenti szavatossági időt érinti.
Kedves Vásárlóink! Felhívjuk figyelmüket, hogy online rendelés leadása esetén, továbbra sem lehetséges a készpénzes fizetés. Utánvétes fizetés esetén kizárólag bankkártyával tudnak fizetni kollégáinknál. Megértésüket köszönjük!
Ez a viszonylag ismeretlen szőlőfajta, leginkább Észak- Olaszországban jellemző, a Lageder pince pedig a Magré terület lejtőin termeszti, amely mészköves talaja biztosítja a kerek és egyben gyümölcsös karakterét a bornak.
A birtok gyökerei 1823-ra nyúlnak vissza, amikor Johann Lageder borral kezdett kereskedni Bolzano városában. Utódai belefogtak saját borok előállításába és számos szőlőültetvényt szereztek. Alois III, a birtok alapítójának unokája, Alto Adige klimatikus sokféleségét a régió egyik erősségének tekintette és 1934-ben megvásárolta az Alto Adige déli részén, Magrében található Löwengang borbirtokot. Hamarosan a kisebb borászatok is elkezdték szállítani neki a szőlőt. Amikor Alois III 1963-ban váratlanul elhunyt, IV. Alois még csak 12 éves volt. Felesége Christiane és idősebb lánya, Wendelgard ennek megfelelően ideiglenesen vezetette a borászatot. Aztán az 1970-es évek közepétől, IV. Alois - húgával, férjével és Luis von Dellemann borásszal - elkezdte a borászat újrapozícionálását, szigorúan a minőségre és az innovatív módszerekre összpontosítva a szőlőben és a pincében egyaránt. Ma az 50 hektáros családi tulajdonban lévő szőlőültetvényen biodinamikusan gazdálkodnak.
Testes, komplex vörösbor kifejezetten gyümölcsös aromákkal. Némi medvecukor, kakaó és fűszerek is felfedezhetőek a borban. Érdemes fogyasztás előtt dekantálni és remek választás vörös húsokhoz és különböző sajtokhoz.