Alois Lageder Chardonnay 2020 0,75l
Alois Lageder Chardonnay 2020 0,75l
7 290 Ft
Egységár: 9 720 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Alois Lageder Chardonnay 2020 0,75l

  • Cikkszám: 605630
7 290 Ft
Egységár: 9 720 Ft / l

A Chardonnay szőlőfajtát először János főherceg vezette be az Alto Adige borrégióba 1835 körül. Az eredeti nevén Yellow Pinot Bianco (Sárga Szürkebarát), az 1980-as években vált igazán népszerűvé Alto Adige-ben. A szőlő Magré, Cortaccia, Salorno és Pochi környékéről származik, ahol a krétás- kavicsos talaj ideális körülményeket biztosít a Chardonnay fajta termesztésére.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

A birtok gyökerei 1823-ra nyúlnak vissza, amikor Johann Lageder borral kezdett kereskedni Bolzano városában. Utódai belefogtak saját borok előállításába és számos szőlőültetvényt szereztek. Alois III, a birtok alapítójának unokája, Alto Adige klimatikus  sokféleségét a régió egyik erősségének tekintette és 1934-ben megvásárolta az Alto Adige déli részén, Magr?ben található Löwengang borbirtokot. Hamarosan a kisebb borászatok is elkezdték szállítani neki a szőlőt. Amikor Alois III 1963-ban váratlanul elhunyt, IV. Alois még csak 12 éves volt. Felesége Christiane és idősebb lánya, Wendelgard ennek megfelelően ideiglenesen vezetette a borászatot. Aztán az 1970-es évek közepétől, IV. Alois - húgával, férjével és Luis von Dellemann borásszal - elkezdte a borászat újrapozícionálását, szigorúan a minőségre és az innovatív módszerekre összpontosítva a szőlőben és a pincében egyaránt. Ma az 50 hektáros családi tulajdonban lévő szőlőültetvényen biodinamikusan gazdálkodnak.

Részletes leírás

Borunk ragyogó, tiszta, szalmasárga színekben pompázik, zöld reflexekkel. Illatában felfedezhetőek a friss gyümölcsök finom, mégis markáns aromái, mint az őszibarack és a sárgadinnye, kiegészülve virágos és ásványos karakterrel. Kóstoláskor a bor száraz, közepesen testes, kiegyensúlyozott, gyümölcsös és kifejezetten zamatos.

Teljes leírás