Alois Lageder Löwengang Chardonnay (BIO) 2018 0,75l
Alois Lageder Löwengang Chardonnay (BIO) 2018 0,75l
23 990 Ft
Egységár: 31 987 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Alois Lageder Löwengang Chardonnay (BIO) 2018 0,75l

  • Cikkszám: 605634
23 990 Ft
Egységár: 31 987 Ft / l

A Löwengang Chardonnay nagy szerepet játszott a borbirtok sikerében és Alto Adige minőségi borvidéki státuszának kialakításában. Az 1980-as években ez volt az első fehérbor a régióból, amelyet nemzetközi szinten is sikeresen pozícionáltak.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

A birtok gyökerei 1823-ra nyúlnak vissza, amikor Johann Lageder borral kezdett kereskedni Bolzano városában. Utódai belefogtak saját borok előállításába és számos szőlőültetvényt szereztek. Alois III, a birtok alapítójának unokája, Alto Adige klimatikus sokféleségét a régió egyik erősségének tekintette és 1934-ben megvásárolta az Alto Adige déli részén, Magr?ben található Löwengang borbirtokot. Hamarosan a kisebb borászatok is elkezdték szállítani neki a szőlőt. Amikor Alois III 1963-ban váratlanul elhunyt, IV. Alois még csak 12 éves volt. Felesége Christiane és idősebb lánya, Wendelgard ennek megfelelően ideiglenesen vezetette a borászatot. Aztán az 1970-es évek közepétől, IV. Alois - húgával, férjével és Luis von Dellemann borásszal - elkezdte a borászat újrapozícionálását, szigorúan a minőségre és az innovatív módszerekre összpontosítva a szőlőben és a pincében egyaránt. Ma az 50 hektáros családi tulajdonban lévő szőlőültetvényen biodinamikusan gazdálkodnak.

 

Részletes leírás

100% Chardonnay. Megjelenésében tiszta, aranyszínű. Illatában zamatos csonthéjasok szöknek az orrunkba a palack megbontásakor. Jól felépített korty, minerális, gyümölcsös és sós érzettel. Kíváló kísérője bármely halételnek, szárnyasoknak.

Teljes leírás