Alois Lageder Pinot Grigio 2020 0,75l
Alois Lageder Pinot Grigio 2020 0,75l
6 990 Ft
Egységár: 6 990 Ft / kg
Átmenetileg nem elérhető

Alois Lageder Pinot Grigio 2020 0,75l

  • Cikkszám: 605426
6 990 Ft
Egységár: 6 990 Ft / kg

A Pinot Grigio, más néven Grauburgunder vagy Pinot Gris, jelenleg Alto Adige-ben a leggyakrabban termesztett fehérszőlőfajta. A mediterrán hatásoknak kitett Magré és Salorno környékén túlnyomórészt krétás talajúak a termőterületek, magas homok- és kavicstartalommal ezáltal tökéletesen alkalmasak a nemes Pinot család szőlőinek termesztésére.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

<p>A birtok gyökerei 1823-ra nyúlnak vissza, amikor Johann Lageder borral kezdett kereskedni Bolzano városában. Utódai belefogtak saját borok előállításába és számos szőlőültetvényt szereztek. Alois III, a birtok alapítójának unokája, Alto Adige klimatikus sokféleségét a régió egyik erősségének tekintette és 1934-ben megvásárolta az Alto Adige déli részén, Magr?ben található Löwengang borbirtokot. Hamarosan a kisebb borászatok is elkezdték szállítani neki a szőlőt. Amikor Alois III 1963-ban váratlanul elhunyt, IV. Alois még csak 12 éves volt. Felesége Christiane és idősebb lánya, Wendelgard ennek megfelelően ideiglenesen vezetette a borászatot. Aztán az 1970-es évek közepétől, IV. Alois - húgával, férjével és Luis von Dellemann borásszal - elkezdte a borászat újrapozícionálását, szigorúan a minőségre és az innovatív módszerekre összpontosítva a szőlőben és a pincében egyaránt. Ma az 50 hektáros családi tulajdonban lévő szőlőültetvényen biodinamikusan gazdálkodnak.</p>

Részletes leírás

Színe ragyogó, tiszta szalmasárga, arany reflexekkel. Illatában barack, dinnye, egzotikus fűszerek és mineralitás jelenik meg. Borunk közepesen testes, meglehetősen gazdag struktúrájú. Száraz fehérbor, gyümölcsös, fűszeres ízekkel és erőteljes mineralitással.

Teljes leírás