Alois Lageder Pinot Grigio 2022 0,75l
Alois Lageder Pinot Grigio 2022 0,75l
6 090 Ft
Egységár: 8 120 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Alois Lageder Pinot Grigio 2022 0,75l

  • Cikkszám: 606907
6 090 Ft
Egységár: 8 120 Ft / l

Ragyogó, tiszta, szalmasárga szín, arany beütéssel. Finom aromák, markáns illat, gyümölcsös (őszibarack, dinnye) egzotikus fűszerek, ásványos illat. Közepesen testes, meglehetősen dús, gyümölcsös, fűszeres, ízében friss.
Párosítható előételekkel (hal vagy hús), pástétomokkal és terrinekkel, hallal és kagylókkal, szárnyasokkal, fehér húsokkal és gombával.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

A birtok gyökerei 1823-ra nyúlnak vissza, amikor Johann Lageder borral kezdett kereskedni Bolzano városában. Utódai belefogtak saját borok előállításába és számos szőlőültetvényt szereztek. Alois III, a birtok alapítójának unokája, Alto Adige klimatikus sokféleségét a régió egyik erősségének tekintette és 1934-ben megvásárolta az Alto Adige déli részén, Magrében található Löwengang borbirtokot. Hamarosan a kisebb borászatok is elkezdték szállítani neki a szőlőt. Amikor Alois III 1963-ban váratlanul elhunyt, IV. Alois még csak 12 éves volt. Felesége Christiane és idősebb lánya, Wendelgard ennek megfelelően ideiglenesen vezetette a borászatot. Aztán az 1970-es évek közepétől, IV. Alois - húgával, férjével és Luis von Dellemann borásszal - elkezdte a borászat újrapozícionálását, szigorúan a minőségre és az innovatív módszerekre összpontosítva a szőlőben és a pincében egyaránt. Ma az 50 hektáros családi tulajdonban lévő szőlőültetvényen biodinamikusan gazdálkodnak.

Részletes leírás

A Pinot Grigio, más néven Grauburgunder vagy Pinot Gris, jelenleg a leggyakrabban termesztett fehérborfajta Alto Adige-ben. A Magrè és Salorno környéki mediterrán hatásoknak kitett termőhelyek túlnyomórészt krétás talajúak, magas homok- és kavicstartalommal, és kiválóan alkalmasak a nemes Pinot családba tartozó szőlőfajták termesztésére.

Teljes leírás