Alois Lageder Porer Pinot Grigio (BIO) 2021 0,75l
Alois Lageder Porer Pinot Grigio (BIO) 2021 0,75l
9 590 Ft
Egységár: 12 787 Ft / l

Alois Lageder Porer Pinot Grigio (BIO) 2021 0,75l

  • Cikkszám: 606906
Átvehető
Szállítható
Elérhető készlet: 4 db
9 590 Ft
Egységár: 12 787 Ft / l

Szalmasárga szín, vörös csillogással.
Enyhén aromás, markáns illatú, gyümölcsös (mézdinnye, őszibarack) fűszeres és ásványos. Gazdag és meglehetősen pazar, élénk, friss és gyümölcsös ízben.

Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás Budapestre 15.000 Ft , vidékre 20.000 Ft kosárérték felett!

Cégről

A birtok gyökerei 1823-ra nyúlnak vissza, amikor Johann Lageder borral kezdett kereskedni Bolzano városában. Utódai belefogtak saját borok előállításába és számos szőlőültetvényt szereztek. Alois III, a birtok alapítójának unokája, Alto Adige klimatikus sokféleségét a régió egyik erősségének tekintette és 1934-ben megvásárolta az Alto Adige déli részén, Magrében található Löwengang borbirtokot. Hamarosan a kisebb borászatok is elkezdték szállítani neki a szőlőt. Amikor Alois III 1963-ban váratlanul elhunyt, IV. Alois még csak 12 éves volt. Felesége Christiane és idősebb lánya, Wendelgard ennek megfelelően ideiglenesen vezetette a borászatot. Aztán az 1970-es évek közepétől, IV. Alois - húgával, férjével és Luis von Dellemann borásszal - elkezdte a borászat újrapozícionálását, szigorúan a minőségre és az innovatív módszerekre összpontosítva a szőlőben és a pincében egyaránt. Ma az 50 hektáros családi tulajdonban lévő szőlőültetvényen biodinamikusan gazdálkodnak.

Részletes leírás

Ez a bor a kísérletezés öröméről és a különböző összetevők összekombinálásának öröméről szól. A szőlő egy részét közvetlenül a birtokra érkezés után préselték, egy másik részét 15 órán keresztül a héjon áztatták, a harmadik része pedig körülbelül egy évig érintkezett a kocsánnyal és a héjjal. Különböző összetevőket kombinálnak, hogy a jövőben is friss, élénk és precíz Pinot Grigio-t alkossanak.

Teljes leírás