Alois Lageder Sauvignon Blanc 2021 0,75l
Alois Lageder Sauvignon Blanc 2021 0,75l
6 690 Ft
Egységár: 8 920 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Alois Lageder Sauvignon Blanc 2021 0,75l

  • Cikkszám: 606905
6 690 Ft
Egységár: 8 920 Ft / l

Világos szalmasárga szín, zöld árnyalatokkal. Illatában félaromás, friss, ásványos, gyümölcsös és virágos. Ízében közepesen testes, harmonikus, ásványos, gyümölcsös, lédús és élénk-üde.
Jól passzol előételekhez, spárgához, sült vagy grillezett tenger gyümölcseihez, fehér húsokhoz és szárnyasokhoz.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

A birtok gyökerei 1823-ra nyúlnak vissza, amikor Johann Lageder borral kezdett kereskedni Bolzano városában. Utódai belefogtak saját borok előállításába és számos szőlőültetvényt szereztek. Alois III, a birtok alapítójának unokája, Alto Adige klimatikus sokféleségét a régió egyik erősségének tekintette és 1934-ben megvásárolta az Alto Adige déli részén, Magrében található Löwengang borbirtokot. Hamarosan a kisebb borászatok is elkezdték szállítani neki a szőlőt. Amikor Alois III 1963-ban váratlanul elhunyt, IV. Alois még csak 12 éves volt. Felesége Christiane és idősebb lánya, Wendelgard ennek megfelelően ideiglenesen vezetette a borászatot. Aztán az 1970-es évek közepétől, IV. Alois - húgával, férjével és Luis von Dellemann borásszal - elkezdte a borászat újrapozícionálását, szigorúan a minőségre és az innovatív módszerekre összpontosítva a szőlőben és a pincében egyaránt. Ma az 50 hektáros családi tulajdonban lévő szőlőültetvényen biodinamikusan gazdálkodnak.

Részletes leírás

Ezt az aromás fajtát először a 19. század végén telepítették Alto Adige-ben, majd a következő évtizedekben szinte kizárólag vulkáni eredetű homokos talajokon termesztették a Bolzano melletti Terlanóban. Mészköves talajon is terem azonban jó minőségű szőlőt. A szilícium-dioxid és a mészkő összjátéka a terroirban meghatározza a bor stílusát.

Teljes leírás