Részletes leírás
1776-ban Trinidad, amely akkoriban Spanyolország gyarmata volt, végre megnyitotta partjait a kelet-karibi szigetek francia növénytermesztői előtt. Ez volt a kezdete annak, hogy Trinidad a spanyol holtágból a legújabb cukorültetvények határa lett. Az 1787-es év, az Angostura® 1787 rum történetében, mérföldkőnek számító időszak volt, hiszen ekkor alapították Trinidad legelső cukormalmát a Lapeyrouse Estate-en. Ez jelentette Trinidad elkerülhetetlen felemelkedését, hogy így a finom rumgyártás csúcsaira törjön. A 17. és 18. században a termesztők az európai import italokat részesítették előnyben; a 18. század végére a rum általánosan népszerűvé vált itt. Az Angostura® 1787 egy remekül fogyasztható rum, amely az ország első cukorgyárának felállításának emlékét őrzi. Ezt az örökséget tartja életben az Angostura® az Angostura 1787 rum forgalmazásával.