Averna Amaro Siciliano 0,7l
Averna Amaro Siciliano 0,7l
7 990 Ft
Egységár: 11 414 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Averna Amaro Siciliano 0,7l

  • Cikkszám: 605510
7 990 Ft
Egységár: 11 414 Ft / l

Az Amaro Averna egy olasz likőr az Amaro kategóriában, amelyet a szicíliai Caltanisettában gyártanak. Nevét feltalálójáról, Salvatore Avernáról kapta, aki 1868-ban találta ki a receptet. Ezt az italt Szicília szigetén állítják elő és hagyományos italnak számít.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

1802-ben Salvatore Averna drapériás családban született. Caltanissettában nőtt fel, a közösség egyik legaktívabb tagja, békebíró és a Szentlélek Apátság jótevője lett. Itt a bencés apátságokban, (a Cluniac és a ciszterci kolostorok révén) ősi hagyományt követve a szerzetesek gyógynövény-elixírt készítettek, amely a "keserű" íz ellenére kellemes volt, és a közkeletű elképzelés szerint tonizáló és terápiás tulajdonságokkal rendelkezett. 1859-ben hála jeléül Fray Girolamo, de la Abadía de Santo Spirito elöljárója megadta Salvatore-nak az infúzió receptjét. 1868-ban megkezdte az Averna gyártását vendégei számára otthonában.

Részletes leírás

Az Averna keserédes ízű, narancs és édesgyökér jegyeit hordozza magában, a mirtusz, a borókabogyó, a rozmaring és a zsálya jegyeivel kiegyensúlyozva. Serkenti az érzékszerveket, azonnal a szigetre repít és egy hiteles szicíliai élményt tár elénk.

Teljes leírás